Norsk filminstitutt

Torborg (95) og Mildrid (86) har i ti år bodd på aldershjem på Varaldsøy i Hardangerfjorden. Når Kvinnherad kommune vil legge ned aldershjemmet nekter de å flytte, og blir boende igjen der alene. Torborg og Mildrid er en film om retten til å velge i godt voksen alder, og framfor alt en historie om livsmot og livslyst.

Regissører og produsent

Aslaug Holm er et kjent navn i norsk dokumentarfilm-sammenheng. Hun har regissert, klippet og produsert en rekke prisbelønte filmer, og hun har blant annet vært klipper, fotograf og intervjuer på Heftig og Begeistret fra 2001. Holm regisserer Torborg og Mildrid sammen med Olaug Spissøy Kyvik som er fersk, men i bevegelse. Hun har jobbet som både fotograf og regissør på flere prosjekter, blant annet var hun fotograf på dokumentarfilmen Familiebilde.


Produsent Tore Buvarp etablerte Fenris Film i 1992, og har 20 års erfaring som partner, daglig leder og produsent i selskapet. Han har produsert mer enn 60 enkeltstående dokumentarfilmer og flere dokumentarfilmer for tv, hvorav disse blant annet har blitt nominert til Gullruten for beste dokumentar for fjernsyn fire ganger de siste seks årene.

Kontaktperson

Aslaug Holm
Regissør
Telefon: 23 12 17 10
E-post: aslaug@fenrisfilm.com

Om prosjektet

Produsent
Tore Buvarp
Produksjonsselskap
Fenris Film AS
Regissør
Aslaug Holm og Olaug Spissøy Kyvik
Manusforfatter
Aslaug Holm og Olaug Spissøy Kyvik

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.11.2014
Tilskudd gitt:
440.000 kroner
Totalbudsjett:
1.540.000 kroner
Konsulentvurdering:
Eldre damer med et oppdrag er veldig artig og tankevekkende. Veldig ofte i film ser man de gamle mimre over livet som var, men disse damene slåss for det som er nå! Deres rett til å være! Jeg tror det kan bli en varm og morsom film med en god historie om to eldre damer som står på helt til siste gnist.
Konsulent:
Even G. Benestad