Norsk filminstitutt

Som 24-åring forlater Edel Gillebo Sunnmøre for å bli kunstner i Berlin. 30 år senere vender hun hjem igjen som Abbedisse Thavoria. Sammen med tre nonner og en prest har hun blitt sendt tilbake på et usannsynlig oppdrag. Hun skal bygge Nordens første gresk-ortodokse nonnekloster, ytterst på en utilgjengelig fjellhylle som ruver over fjorden i den lille bygda Valldal.

Ideen om et majestetisk kloster som skal huse hundre nonner fra alle verdenshjørner er ikke hverdagskost for det lille jordbrukssamfunnet, og lokalbefolkningen er splittet i sitt syn på prosjektet. Heldigvis har nonnene en sterk støttespiller i ordføreren som ser en mulighet til å gjøre Valldal verdenskjent med et gullforgylt kloster midt i de vakre sunnmørsalpene.

Om regissør og manusforfatter

Silje Evensmo Jacobsen er dokumentarfilmregissør utdannet fra Westerdals i Oslo. I de siste ti årene har hun jobbet med flere dokumentarserier, blant annet som serieskaper og regissør på Team Ingebrigtsen, hvor hun i i over syv år har fulgt en ukonvensjonell familie der barna blir oppdratt til å være idrettsutøvere på internasjonalt toppnivå. Silje har vært med i Talent Norge og NFIs utviklingsprogram UP for kvinnelige filmskapere, med prosjektet Tro kan flytte fjell. Prosjektet ble blant annet pitchet i Berlin i februar og på DOC Norway i Bergen i oktober. Silje er også plukket ut til å delta på IDFA Academy i november i år.

Om prosjektet

Produsent
Ingvil Giske
Produksjonsselskap
Medieoperatørene AS
Regissør
Silje Evensmo Jacobsen
Manusforfatter
Silje Evensmo Jacobsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
21.06.2019
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
31.10.2019
Tilskudd gitt:
1.550.000 kroner
Totalbudsjett:
3.631.800 kroner
Konsulentvurdering:
Hvad sker der i en lille bygd når der pludselig kommer fremmede, som ændrer bybilledet. En norsk gresk-ortodoks nonne og hendes nonnesøstre har fra deres trosfader fået opdraget at bygge et kloster på toppen af et fjell. Materialet opleves som et antropologisk tværsnit, der viser både nonnernes ihærdige arbejde og faste tro på at nå målet, og bygdeboernes blanding af undren, modstand og accept. Jeg oplever stort potentiale i materialet, der viser det store i det små. Et interessant kig ind i menneskelige mekanismer og samhørighed.
Konsulent:
Helle Hansen
Fase:
Produksjon
Dato:
09.06.2020
Tilskudd gitt:
53.585 kroner