Norsk filminstitutt

Twisters en er del av et lanseringssamarbeid på seks dokumentarfilmer kalt «Ultra sport kids» hvor Sant & Usant er hovedprodusenter på to av filmene. Alle seks filmene tar opp temaer rundt barn og unges relasjoner som far-og-sønn og mor-og-datter forhold, vennskap og første kjærlighet. Twisters handler om en ung jente som driver med Cheerleading, en sport som krever både fysiske og sosiale ferdigheter, samtidig som hun kjemper mot hippie-foreldrenes manglende anerkjennelse av denne amerikanske idrettsgrenen.

Sant & Usant ved produsent Anita Rehoff Larsen samarbeider her med svenske Story AB ved Malin Hüber og Tobias Janson som hovedprodusent. Story AB ble opprettet i 1989 og har bak seg blant annet filmer som The Black Power Mixtape og Concerning violence. Anita Rehoff Larsen eier selskapet Sant & Usant sammen med Tone Grøttjord, og de har vunnet flere priser for sine filmer, som blant annet Beste norske dokumentarfilm, Al Jazeera’s barnefilm-pris og dokumentarfilmprisen i Lübeck.

Norsk kunstnerisk bidrag består av klipp ved Svein Olav Sandem. Totalbudsjett for prosjektet er på 1.318.000 kroner, og norsk andel av totalen er 207.000, en andel på ca 16 %. Tilskuddet fra Norsk filminstitutt tilsvarer 13 % av totalbudsjettet og 85 % av norsk andel.

Kontaktperson

Anita Rehoff Larsen
Produsent, Sant & Usant AS
Telefon: 950 33 305
E-post: anita@santogusant.no

Om prosjektet

Produsent
Malin Hüber og Tobias Janson
Produksjonsselskap
Story AB
Samprodusent
Anita Rehoff Larsen
Co-produksjonsselskap
Sant & Usant AS
Regissør
Hanna Heilborn
Manusforfatter
Hanna Heilborn

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
07.01.2015
Tilskudd gitt:
175.000 kroner
Totalbudsjett:
1.318.000 kroner
Budsjett norsk andel:
207.000 kroner
Konsulentvurdering:
Twisters inngår i et ambisiøst og solid nordisk samarbeid om produksjon og lansering av seks halvtimes filmer for barn, som også inkluderer de norske filmene Dans for livet og Varicella. Dette samarbeidet, som involverer erfarne regissører og produsenter fra flere land, vil bidra til å heve kunstneriske ambisjoner, kompetanse og lanseringsmuligheter for dokumentarfilm for barn, hvilket er et prioritert område for NFI.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret