Norsk filminstitutt

En filmatisk reise fra Kos til Uppsala. Sett gjennom linsen til et personlig og svevende kamera befinner vi oss midt i den europeiske flyktningkrisen. Uten dialog, intervju eller voiceover, betrakter kamera en gruppe mennesker og deres omgivelser. Uten tittel: er en poetisk skildring av mennesker og omgivelser, som gradvis drar oss med inn i verdenen til den tre år gamle syriske jenta Leah, som er på vei mot Sverige.

Om regissør og manusforfatter

Regissør og manusforfatter Egil Håskjold Larsen har en master i dokumentarfilm fra Høyskolen i Volda. Han har solid erfaring fra flere fotojobber, og har regissert flere kortdokumentarer vist i Volda og på Eurodok, blant annet Lido Delle Sirene og Hidden Gallery - Artist 13.

Om prosjektet

Produsent
Tone Grøttjord-Glenne, Anita Rehoff Larsen (executive produsent)
Produksjonsselskap
Sant & Usant AS
Regissør
Egil Håskjold Larsen
Manusforfatter
Egil Håskjold Larsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.02.2016
Tilskudd gitt:
600.000 kroner
Totalbudsjett:
1.240.000 kroner
Konsulentvurdering:
Jeg opplever at denne filmen vil tematisere vår mulighet for å engasjere oss i noe som ikke berører oss personlig, og våre behov for personlig identifikasjon og innlevelse. Gjennom bruk av Cinemascope og et 32mm objektiv, søker regissøren å nærme seg det menneskelig blikk, og tvinger tilskuerne til selv å velge fokus og studere de store, langsomme bildene. De grusomme situasjonene vi ikke bare ser, men opplever å bli del av, er samtidig estetisk vakre og velkomponerte. Filmen skal vises på Aftenposten TV, og planlegger et samarbeid med komponisten Bugge Wesseltoft om å arrangere visninger med improvisert live-musikk. Dette er et prosjekt som utforsker filmens erkjennelsespotensiale, med tydelige kunstneriske ambisjoner som jeg har stor tro på.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
11.09.2015
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Arena:
CPH:DOX
Dato:
14.03.2017
Tilskudd gitt:
50.000 kroner
Arena:
HotDocs
Dato:
08.06.2017
Tilskudd gitt:
96.480 kroner