Norsk filminstitutt

Denne filmen handler om fire, unge kvinner som alle overlevde terrorangrepet på Utøya, og som på hver sin måte har valgt å reise seg og kjempe videre for verdiene de tror på. De ble enten dødelig såret, eller så sine kjærester og venner ble henrettet av terroristen, og flere sliter i dag med posttraumatisk stress og sterk angst, men har valgt å konfrontere frykten og møte hatet med et sterkt engasjement innen politikk og frivillig arbeid.

Foto: Aslaug Holm

Om regissør og manusforfatter

Aslaug Holm er en prisbelønnet og anerkjent regissør, filmfotograf og klipper. Hennes film Brødre, har deltatt på 65 filmfestivaler og vunnet en rekke internasjonale priser. Holm vant som første dokumentarfilmskaper Amanda for Beste regi i 2015.

Holm har en lang merittliste med dokumentarfilmer, både for kino og tv, blant annet Oljeberget om Jens Stoltenberg (2006), Vekten av kjærlighet (2008), og var klipper og fotograf på Heftig og Begeistret (2001). Snart kommer filmen om a-ha, der hun har foto og regi sammen med Thomas Robsahm. Holm driver produksjonsselskapet Fenris sammen med mannen Tore Buvarp.

Sigve Endresen er en av Norges mest erfarne produsenter, og har også regissert flere filmer. Han  etablerte Motlys i 1983, og har siden den gangen regissert og produsert en rekke prisvinnende dokumentar- og spillefilmer i selskapet. I 1998 mottok han Aamodt-statuetten, den gjeveste prisen i norsk filmindustri. Endresen har regissert flere sterke dokumentarfilmer, blant annet Byttinger, Store gutter gråter ikke, Leve blant løver, Alt for Norge m.fl. Som produsent har han gjort en rekke store spillefilmer, nå sist som eksekutiv produsent på Joachim Triers Thelma og Louder Than Bombs – i tilleggg til en lang rekke store, norske spillefilmer fra Misery Harbour til Kyss meg, for faen i helvete. Han har også vunnet en lang rekke Amanda-priser.
 

Om prosjektet

Produsent
Tore Buvarp
Produksjonsselskap
Fenris AS
Regissør
Aslaug Holm, Sigve Endresen
Manusforfatter
Aslaug Holm, Sigve Endresen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
10.09.2019
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
08.05.2020
Tilskudd gitt:
1.700.000 kroner
Totalbudsjett:
5.763.750 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er en film, som jeg opplever at specielt Norge har brug for, men også den øvrige verden vil have glæde af: at opleve hvordan et terroranslag påvirker mennesker der var helt tæt på, påvirker en befolkning og et land. Med stærke medvirkende fulgt over tid både føler og hører publikum hvordan hver enkelt og hvordan samfundet har reageret i de forgangne knapt 10 år efter 2011. Jeg ser frem til et smukt værk, der vil give stof til eftertanke, forståelse, refleksjon og reaktion.
Konsulent:
Helle Hansen