Norsk filminstitutt

Andreas Thorkildsen er verdensmester i spydkast. Storebror Christian har fulgt ham fra sidelinjen som sportsfotograf siden ungdommen. Andreas’ nederlag under OL i 2012 endrer relasjonen. Christian har alltid brukt kameraet for å komme nærmere sin bror, men nå bruker han det som en unnskyldning til å stille spørsmål han tidligere ikke turte. Mens Andreas forsøker å trene seg opp igjen til OL i 2016, venter Christian sin første sønn. Hva slags egenskaper har Andraes, foruten det å kunne kaste langt?

Regissør og manusforfatter

Christian Thorkildsen har lang erfaring som videojournalist for sport og nyheter i TV2, TVNorge og Aftenposten. Han har tidligere regissert dokumentaren Team Eckbo - bak teppet, vist på NRK.

Om prosjektet

Produsent
Tommy Gulliksen
Produksjonsselskap
Norsk fjernsyn AS
Regissør
Christian Thorkildsen
Manusforfatter
Christian Thorkildsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
15.09.2015
Tilskudd gitt:
755.000 kroner
Totalbudsjett:
1.944.606 kroner
Konsulentvurdering:
Gjennom en historie om sin lillebrors suksess, nederlag og mulige vei tilbake til idrettstoppen, vil Christian Thorkildsen lage en film med universelle menneskelig temaer: Hva betyr det egentlig å være brødre? Hva gjør vi med relasjoner som har låst seg og ikke fungerer? Christian prøver å finne tilbake til den omtenksomme lillebroren han vet finnes bak langt skjegg og store muskler. Men hvordan hjelper man noen som ikke tror de trenger hjelp? Dette arkivmaterialet inneholder gull på olympisk nivå. Filmen vil ha en tydelig, dramatisk rammefortelling om en stjernes fall og mulige comeback, men er først og fremst en film om familierelasjoner; når vi blir tvunget ut av våre vanlige roller - hvordan forholder vi oss til hverandre da? Verdens sterkeste lillebror har co-produksjonsavtale med NRK og er tatt ut til Nordisk Forum. Jeg forventer at dette blir en film med kvaliteter som vil bringer den ut til filmfestivaler i Europa og tv-kanaler i Norden.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
19.09.2014
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Konsulent:
KriStine Ann Skaret