Norsk filminstitutt

Sidan han var liten har bonden, læraren, poeten og musikaren Jimmy Øvredal levd i kløfta mellom røyndom og overtru. I sitt eige rike i Øvredalen lever han tett på naturen og dei mytologiske skapningane frå norsk folketru – slik mange nordmenn gjorde i tidlegare tider. Jimmy brukar både dei kroppslege og åndelege sansane, og tolkar naturen sine teikn kvar einaste dag.

Jimmy frå villmarka handlar om korleis nærleiken til naturen er livsviktig for eit menneske, og kvifor vi må forstå naturen for å ta vare på den.

Regissør og produsent

Regissør Frode Fimland er utdanna frå medielinja på Høgskulen i Volda, og har jobba med film og TV-produksjon i Bergen sidan 1986, både som regissør, fotograf og produsent. Han har laga ei lang rekkje dokumentarfilmar, både innanlands og utanlands, best kjent er kanskje den hjartevarme Søsken til evig tid, som gjekk både på TV og kino, og oppfylgjaren Søsken til evig tid - Amerikareisa. Her sto Fimland både for foto, regi og produksjon. Han driver selskapet FIMfilm, og har no med seg den erfarne produsenten Elisabeth Kleppe, som også produserte Søsken til evig tid - Amerikareisa.

Om prosjektet

Produsent
Elisabeth Kleppe
Produksjonsselskap
FIMfilm AS
Regissør
Frode Fimland
Manusforfatter
Frode Fimland, Elisabeth Kleppe

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
31.05.2017
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.06.2018
Tilskudd gitt:
1.400.000 kroner
Totalbudsjett:
3.550.000 kroner
Konsulentvurdering:
Frode Filmland har et unikt øye for karakterer som skaper en særegen verdi for publikum i sin annerledeshet og originalitet. Jimmy fra Øvredalen er intet unntak, og Fimlands perspektiv på Jimmys liv og virke gjør denne fortellingen relevant for et bredt publikum. Fimland vil minne oss på glemte skikker og vise hvordan vår felles relasjon til naturen svekkes i det moderne samfunn, og hva som går tapt ved det. Det blir en fortelling med varme, perspektiv, holdning og agenda, og mye humor.
Konsulent:
Lars Løge