Norsk filminstitutt

Wanjas liste handler om en kvinne som prøver å finne ut hvordan hun skal leve før hun skal dø. Når hun blir diagnostisert med den dødelige sykdommen ALS, blir hun nesten litt glad. Hun har levd et tungt liv med rusmisbruk og diagnosen blir hennes mulighet til et rusfritt liv, til å leve det livet hun aldri har fått leve. Med nyvunnen livsglede setter hun opp en liste over ting hun ønsker å gjøre før hun dør; et av de høyeste ønskene er å finne noen å dele livet med og finne tilhørighet.

Om regi, manus og produsent

Regissør Paulina Cervenka jobber til vanlig som stillbildefotograf, og har publisert arbeid i de største norske mediekanalene siden 2012 som frilansfotograf.

Produksjonsselskapet Motlys AS har lang fartstid som dokumentarselskap, og senere som en av de sentrale aktørene for fiksjonsfilm av høy kvalitet og anseelse. De har den siste tiden fokusert enda sterkere på dokumentarer med Natalya Sarch og Thomas Robsahm som produsenter, blant annet med produksjonen Punx (2015).

Om prosjektet

Produsent
Natalya Sarch, Thomas Robsahm
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Paulina Cervenka

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
02.03.2016
Tilskudd gitt:
685.000 kroner
Totalbudsjett:
1.525.000 kroner
Konsulentvurdering:
Wanjas Liste er en overraskende historie der hovedpersonen Wanja ser på sykdommen ALS som en velsignelse. Den ble redningen fordi hun var fanget i noe som for henne var enda verre enn sykdommen. Nemlig narkotikamisbruk. Nå har hun laget en liste over alle de tingene hun vil gjøre før hun dør. Regissør Paulina Cervenka jobber til vanlig med stillbilde-fotografering, en kunnskap hun bruker til å formidle de indre stemningene til hovedpersonen. Det fungerer svært godt i de scenene jeg har sett. Dette er ikke en film som handler om å dø av en uhelbredelig sykdom, men en film om å leve ut sine drømmer og sette seg klare mål. Etter å ha fulgt prosjektet en stund, og sett hvordan det har utviklet seg, synes jeg nå det er produksjonsklart. Filmen blir laget av en talentfull regissør som vet å bruke filmens utrykk for å skape emosjoner. I tillegg har hun en sterk hovedperson som ikke er redd for å åpne døren til sitt eget liv - på godt og vondt. Natalya Sarch og Thomas Robsahm fra selskapet Motlys er produsenter for filmen. Selskapet var for noen år siden ledende på dokumentar i Norge. De har vært borte en stund, men kommer nå tilbake. Jeg har stor tro på at dette teamet kan lose denne filmen trygt i havn.
Konsulent:
Even Benestad
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
11.02.2015
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Konsulent:
Even Benestad