Norsk filminstitutt

Hva skjer når en gruppe kunstnere reiser inn i hjertet av Nord-Korea og utfordrer landets mest sentrale verdier mens verden er på randen av en atomkrig? Nord-Korea er et av verdens mest lukkede land, og drives som et totalitært familiedynasti der Kim Jong-Un holder folket uvitende om hva som skjer ute i verden. Human Rights Watch hevder at rundt 200000 nord-koreanere holdes fanget i landets konsentrasjonsleire. Dissidenter og deres familie i tre ledd fengsles og settes i tvangsarbeid for å ytre seg kritisk mot systemet. Hit kommer den kontroversielle kunstneren Morten Traavik med sitt følge. Hvordan er det mulig å drive kulturutveksling i et slikt regime?

Regissør og manusforfatter

Tommy Gulliksen er en svært erfaren regissør, som har laget flere kritiske samfunnsdokumentarer, og også vunnet fem gullruter, blant annet for En liten øy i verden (2012) og Edderkoppen (2015). Han sto også bak tv-suksessen Da vi styrte landet, der seks norske statsministrer møttes over en middag.

Om prosjektet

Produsent
Eirin Høgetveit
Produksjonsselskap
Norsk Fjernsyn AS
Regissør
Tommy Gulliksen
Manusforfatter
Tommy Gulliksen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
31.05.2017
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.02.2018
Tilskudd gitt:
1.550.000 kroner
Totalbudsjett:
6.003.670 kroner
Konsulentvurdering:
War of Art gir et unikt innblikk i det lukkede Nord Korea gjennom den eksentriske Morten Traavik, som inviterer seks kontroversielle kunstnere til Nord-Korea som et kulturutvekslingsprosjekt. Filmen uttrykker godt hvor utfordrende ytringsfrihet, sensur og oss/ dem retorikk er - både i Nord-Korea, men også her hjemme. Det er samtidig en sterk driv i fortellingen om sterke og fascinerende karakterer på en dramatisk og usannsynlig reise til verdens mest lukkede land.
Konsulent:
Lars Løge
Arena:
CPH:DOX 2019
Dato:
20.03.2019
Tilskudd gitt:
50.000 kroner
Arena:
Sheffield Doc/Fest 2019
Dato:
03.05.2019
Tilskudd gitt:
50.000 kroner