Norsk filminstitutt

Kvinner & Cava er en virkelighetsnær dramaserie om redselen for å gå ut på dato, med inspirasjon fra den virkelige verden. Vi møter Merethe like etter at yngstedatteren har flyttet hjemmefra, og en ny livsfase har startet. Tiden som sies å være unik fordi man endelig har mer tid til seg selv, ekteskapet og forsømte drømmer. Serien tar hverdagsmenneskenes liv på alvor, samtidig som den med kjærlighet og mye humor ser på hvor langt mennesket er villig til å gå for å ikke tape ansikt og for å føle seg elsket

Regissør og serieskaper

Liv Karin Dahlstrøm har regiutdannelse fra Nordland Kunst- og filmskole og Den norske filmskolen. Foruten novellefilmen Kvinner&Cava har hun hatt regi på flere episoder av Kampen og 10 episoder av serien Match. Hun har også i disse dager konseptuerende regi på barne-humordramaserien Helium. Liv Karin og Thorkild Schrumpf vant Dramatikernes pris Timeglasset for kortfilmen Kvinner&Cava i 2015. Filmen ble også kåret til beste film på Seattle International Film Festival.

Manusforfatter og serieskaper

Thorkild Schrumpf er utdannet manusforfatter fra Den norske filmskolen. Han har samarbeidet med regissør Dahlstrøm på manus og utvikling av tv-serien med samme navn. Thorkild har tidligere vært forfatter på to sesonger av Kampen for NRK Super, en serie som er solgt og remaket i flere territorier. Han er også en av hovedforfatterne på ung voksen-versjonen serien basert på samme idé, Match som kommer på NRK i 2018.

 

Om prosjektet

Produsent
Isak Eymundsson, Fredrik Støbakk
Produksjonsselskap
Ape&Bjørn AS
Regissør
Liv Karin Dahlstrøm
Manusforfatter
Liv Karin Dahlstrøm, Thorkild Schrumpf

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
05.05.2017
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Fase:
Produksjon
Dato:
22.11.2017
Tilskudd gitt:
3.100.000 kroner
Totalbudsjett:
20.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er andre gang produksjonsselskapet Ape&Bjørn kapitaliserer på en kortfilmidé ved å videreutvikle den til dramaserie. Barneserien Kampen av Martin Lund er blitt en suksess både hjemme og ute, og følges neste år opp av voksenversjonen Match. Liv Karin Dahlstrøm har regissert mange episoder av begge, og har lenge samarbeidet med de dyktige kreative produsentene i Ape&Bjørn. Kortfilmen Kvinner&Cava vant dramatikernes pris Timeglasset på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2015, med et univers NRK nå gledelig nok har fattet interesse for. Kvinner & Cava blir en varm, sår, pinlig og morsom humordramaserie basert på voksne menneskers liv i Norge i dag.
Konsulent:
Silje Riise Næss