Norsk filminstitutt

Let’s die together handler om Tom som mister sin tvillingbror til selvmord, og oppdager at han var med i en selvmordsgruppe på internett. Tom forsøker å lege sin fortvilelse og ensomhetsfølelse ved å samle de fire til minnestund og samtaler, men overraskes av den fandenivoldske energien som utvikles når gruppen møtes. De håpløse enes om å gjøre noe drøyt siden de allikevel skal dø – et bankran.

Om serieskaper og regissør

Serieskaper og regissør bak serien er erfarne Ole Endresen, som nylig regisserte den britiske action-dramaserien Bulletproof for SKY i U.K. Han har tidligere regissert og skrevet en rekke populære drama og komedieproduksjoner for TV og film, og har krediteringer som inkluderer Aber Bergen S1-3, Lilyhammer S2,  Uti vår hage 2, Etaten, NAV og spillefilmen Kong Curling.

Produsenter er Monday Scripted AS, den nyetablerte drama-armen i Monday-konsernet, og produsent Teréz Hollo-Klausen. Hun produserer også Amy Black Ndiayes rapsical Verden er min, som nylig fikk tilskudd gjennom NFIs Nye veier.

På bildet: Ole Endresen og Teréz Hollo-Klausen.

Om prosjektet

Sjanger
Dramedie
Produsent
Teréz Hollo-Klausen
Produksjonsselskap
Monday Scripted AS
Regissør
Ole Endresen
Manusforfatter
Ole Endresen m.fl.

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
14.12.2018
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
01.04.2019
Tilskudd gitt:
4.000.000 kroner
Totalbudsjett:
52.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Det er ikkje så ofte det passar med eit sitat av Joseph Conrad i omtala av ein dramaserie, men det gjer det her: «Let them think what they liked, but I didn't mean to drown myself. I meant to swim till I sank -- but that's not the same thing.» Let´s die together er ein serie med herleg attityde, skarp observasjonsevne og stor formidlingsglede. Trass sitt morbide utgangspunkt. Her blir lyst og mørkt, høgt og lågt, eksistensfilosofisk og latterleg og vondt og vakkert sømlaust og organisk smidd saman til ei forteljing som like sjølvfølgeleg kallar på latter som på tårer. Ole Endresen har, med grublaren Tom i spissen, skapt eit distinkt og eigenarta ensemble som vil sette spor setter seg i norsk og internasjonal seriedramatikk.
Konsulent:
Ståle Stein Berg