Norsk filminstitutt

Rumenske Dana (24) jobber som prostituert i Bergen. Når en ny ung jente ankommer får Dana tilbud om å stige i gradene og bli halliken hennes. 

Samtidig får Dana kontakt med en kvinnelig politibetjent. Dana starter et dobbeltspill som informant for politiet. Det tar ikke lang tid før hun skjønner at hun har mindre kontroll over situasjonen enn først antatt. Blir Dana nødt å ofre noen for å redde seg selv?

Om serieskaper og manusforfatter

Serieskaper Ina Lerner Grevstad bor i Bergen og har laget tv-serien Ingen retur (2018) og kortfilmen Ungene (2020).

Britiske Susanne Farrell er seriens manusforfatter. Hun har tidligere skrevet manus til filmer som DIRTY GOD (2019) som ble vist ved Sundance og var åpningsfilmen til Rotterdam filmfestival. Hun jobber også på flere TV-serier for BBC.

Om produsent:

Mer Film er et erfarent produksjonsselskap med base i Bergen og Tromsø, og har produsert en rekke filmsuksesser som blant annet Hva vil folk si og Disco. I 2021 er Mer Film aktuelle med filmene Gritt av Itonje Søimer Guttormsen og De Uskyldige av Eskil Vogt.

Produsent Elisa Fernanda Pirir jobber fra Tromsø. Hun har vært valgt ut til flere internasjonale talentprogrammer som EAVE Producers Network og UP 2.0, samt NFIs nye utviklingsprogram for filmskapere, UP 2.0.

 

Om prosjektet

Produsent
Elisa Fernanda Pirir og Maria Ekerhovd
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Ina Lerner Grevstad (serieskaper)
Manusforfatter
Susanne Farrel

Tildelinger

Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.11.2019
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Totalbudsjett:
650.000 kroner
Konsulentvurdering:
Regissør Ina Lerner Grevstad har med kortfilmen Campingliv vist at hun kan instruere skuespillere og fortelle en historie i et visuelt univers som tiltaler målgruppen, og hennes egenskapte Aftenposten-serie Ingen retur viser flott hennes vilje og gjennomføringsevne som serieskaper. Derfor har utviklingen av dramaserien Svik, i hendene på Ina Lerner Grevstad, manuskriptforfatter Mona Masri, produsent Elisa Pirir sammen med produksjonsselskapet Mer Film AS, et stort potensial til å bli en viktig TV-serie som engasjerer målgruppen rundt et reelt men skjult samfunnsproblem. På bakgrunn av et stort researcharbeid og Mona Masris forståelse for utsatte grupper og sterke historier, får Svik mulighet til å gå ekstra nært i skildring av karakterer og hendelser inspirert av virkeligheten.
Konsulent:
Anne B. Sørensen
Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
09.12.2020
Tilskudd gitt:
1.120.000 kroner
Totalbudsjett:
2.025.000 kroner
Konsulent:
Anne B. Sørensen