Norsk filminstitutt

Den grønne dalen er en hybridfilm der regissøren jobber i spenningsfeltet mellom dokumentar og fiksjon. Filmen tar utgangspunkt i tre virkelige hendelser; En mann som heller bensin og tenner på seg selv i Torshovdalen. En stor skulptur som bli avdekket i Torshovdalen noen uker senere og den frivillige organisasjonen Leksehjelpen sin sommeravslutning på Haarkloues Plass i regi av bydelen. Filmen vil bestå av både nyinnspilte skrevne scener, arkivmateriale og egne filmopptak/foto.

Om regissøren

Ellen Ugelstad er filmskaper, utdannet ved Academy of Art University i San Francisco. Gjennom sine dokumentariske undersøkelser går hun i dybden i dualiteter som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk. Dokumentarfilmen, Indian Summer (2011), hadde premiere under EURODOK og ble deretter nominert til International Young Talent Award under DOK Leipzig, Nordic Dox Award under CPH:DOX og til Gullruten for beste regi og beste dokumentar. Høsten 2012 ble filmen antatt til Høstutstillingen. Ugelstad har også laget en musikkfilm-trilogi for bandet Highasakite og nettopp ferdigstilt kortfilmen Møterommet som mottok hederlig omtale under Nordic Docs. Møterommet er en del av dokumentaren Making Sense Together, som undersøker forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien.

Om manusforfatteren

På dette prosjektet viderefører manusforfatterne Ellen Ugelstad og Einar Sverdrup et spennende samarbeid som de startet på musikkvideoene Science and Blood Test for Higasakite. Sverdrup er utdannet fra manuskriptlinjen ved Den Danske Filmskolen. Han har blant annet skrevet manus til spillefilmen De umoralske (regi: Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen), kortfilmene Broke (2017) og Reckless (2013), begge regissert av Bjørn Erik Philmann Sørensen.

Om prosjektet

Produsent
Kristian Mosvold
Produksjonsselskap
Substans Film AS
Regissør
Ellen Ugelstad
Manusforfatter
Ellen Ugelstad og Einar Sverdrup

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
24.05.2017
Tilskudd gitt:
660.000 kroner
Totalbudsjett:
11.020.00 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er et egenartet hybridfilmprosjekt som gjennom sin autentiske dokumentasjon av tre ulike virkelige hendelser vil undersøke sammenhengen mellom kunst, politikk og hverdag. Hendelsene er i seg selv både sterke og interessante og sammen skaper de en emosjonell fortelling som på en litt udefinerbar måte sier noe sant om vår samtid. Ugelstad jobber her videre med iscenesettelser i en dokumentarisk ramme som hun viser et talent for i sin seneste film, dette er også et spennende samarbeid mellom Ugelstad og manusforfatter Einar Sverdrup.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Arena:
Nordisk Panorama 2018
Dato:
12.11.2018
Tilskudd gitt:
20.000 kroner
Dato:
29.10.2018
Tilskudd gitt:
50.000 kroner