Norsk filminstitutt

Kropp, identitet, pinlighet, barbering og våte boksere... Dusjene undersøker hvordan det er for ungdom å være nakne sammen i felles dusj og skolegarderober.

Om regissør og manusforfatter

Teresia Fant er utdannet ved dokumentarlinja på Den norske filmskolen. Hun har laget flere korte dokumentarer og filmer, blant annet Filmen om Tomma burar, som ble vist på Göteborgs filmfestival og Ji.hlava IDFF. Eksamensfilmen hennes fra Lillehammer, Leve Løten!, ble nominert til New Nordic Generation på Haugesund filmfestival og har blitt vist på NRK & DR. I desember 2019 hadde web-serien Vakuum premiere på SVT play & finske YLE areena. Serien er Teresias fiksjons-regi debut. 

Dusjene er en kort dokumentar.

Om prosjektet

Produsent
Sarah Winge-Sørensen
Produksjonsselskap
Stray Dog Production AS
Regissør
Teresia Fant
Manusforfatter
Teresia Fant

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
06.06.2019
Tilskudd gitt:
352.845 kroner
Totalbudsjett:
502.845 kroner
Konsulentvurdering:
I prosjektet Fortellinger fra dusjen skal regissøren utforske ungdoms følelser og tanker og motstand knyttet til det å være nakne i fellesgarderober og dusjer. Rent fysisk skal filmen foregå i offentlige dusjer over det ganske land. I utviklingen av prosjektet skal teamet være i dialog med mange ungdommer via både skolebesøk og Instagram, og samtidig med research og casting skal de på denne måten også bygge opp en kjernemålgruppe for den ferdige filmen. I dette prosjektet skal det forskes i både form og innhold innenfor noen klare fysiske rammer, og i tett samarbeid med målgruppen for prosjektet. Jeg tror dette er et talent og en konstellasjon som vil kunne ha stor utbytte av Nye Veier på dette tidspunktet med dette prosjektet, i tillegg til at det kan være spennende også for de andre deltagerne på Nye Veier med et team som har en såpass offensiv holdning til å utvikle et forhold til et publikum sammen med filmen.
Konsulent:
Eirin Gjørv
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
913.113 kroner
Totalbudsjett:
1.515.958 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv