Norsk filminstitutt

Ex Nihilo er en film om Olav Christopher Jenssen (f. 1954), en av våre viktigste samtidskunstnere og vår fremste eksponent for non-figurativ kunst i flere tiår. Filmen handler om menneskets behov for og evne til å skape mening. Filmen er et ambisiøst formeksperiment som dykker dypt ned i Olav Christophers kreative prosess i et forsøk på å finne meningen i det meningsløse og verdien i den frie kunsten. 

Om regissør og manusforfatter

Lars Erlend Tubaas Øymo er utdannet journalist og dokumentarfilmfotograf. Han debuterte som regissør med filmen Jeg vil bo i mitt navn (2018) om forfatteren Tomas Espedal. Filmen premierte i konkurranseprogrammet på Bergen Int. Filmfestival i 2018, og er vist på flere festivaler i inn- og utland.  Øymo fotograferer filmene sine selv, og er i tillegg en ettertraktet filmfotograf. Han har bidratt med foto på flere dokumentarer, blant annet anerkjente dokumentarer som Idas Dagbok (2014), Natta pappa henta oss (2017), Munch i Helvete (2018) og Selvportrettet. (2019). Han har jobbet med Indie Film og produsent August B. Hanssen på flere av disse.
 

Om prosjektet

Produsent
August . Hanssen
Produksjonsselskap
Indie Film AS
Regissør
Lars Erlend Tubaas Øymo
Manusforfatter
Lars Erlend Tubaas Øymo

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
29.05.2020
Tilskudd gitt:
520.000 kroner
Konsulentvurdering:
Lars Erlend Tubaas Øymo har med Jeg vil bo i mitt navn etablert seg som et lovende regitalent i tillegg til å være en etablert dokumentarfilmfotograf. Og produsent August B. Hanssen utviser stort engasjement for å bidra til å utvikle regitalentet hans, i tillegg til å jobbe med en portefølje av annerledes kunstnerportrett. I denne filmen skal de portrettere den ikoniske kunstneren Olav Christopher Jenssen - med en metode, form og struktur inspirert av Jenssens egen arbeidsform. Her er det høye kunstneriske ambisjoner for formeksperimentet som skal dykke dypt ned billedkunstnerens kreative prosess, og kunst. I dette som vil bli det første filmatiske portrettet som skal lages av Olav Christopher Jenssen er ambisjonen å lage en film som også i form greier å få frem det unike med både kunstneren og kunsten. Filmen vil rette seg mot en kunstinteressert kjernemålgruppe og også internasjonale festivaler.
Konsulent:
Eirin Gjørv