Norsk filminstitutt

Utallige mislykkede forsøk på å finne en kjæreste har gjort Hans-Petter tilbaketrukken og isolert. Han tyr til nettet for hjelp. Der finner han en sannhet som skal endre alt; han er ikke pen nok for kvinner og er dømt til leve i ufrivillig sølibat.   

Om regissør og manusforfatter

Marius Myrmel er utdannet ved Nordland Kunst- og filmfagskole i 2015. Han har tidligere laget kortfilmen Uten deg som fikk to hederlige omtaler i Grimstad i 2013 og Hudløs som ble vist ved Palm Springs International Shortfest.  Hans eksamensfilm FRYSNINGER vant Tromsøpalmen under TIFF og fikk Amanda for beste kortfilm 2016. I 2017 var han aktuell med 3 kortfilmer, en av dem;  RUSTNING, som var en del av NFIs Nye veier, og har deltatt på flere festivaler.

Om prosjektet

Produsent
Mari Ellefsæter
Produksjonsselskap
Studio Regin AS
Regissør
Marius Myrmel
Manusforfatter
Marius Myrmel

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
11.03.2019
Tilskudd gitt:
480.000 kroner
Totalbudsjett:
10.182.60 kroner
Konsulentvurdering:
Gnisninger er et spennende og spektakulært prosjekt fra en trist sjekkevirkelighet. Marius Myrmel har gjort en rekke kortfilmer, blant annet Nye Veier-prosjektet Rustning. Dette synes jeg var en svært vellykket film, og på sitt aller beste er Myrmel i internasjonal klasse. Mitt håp er at Gnisninger skal føre han helt opp.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen