Norsk filminstitutt

Det er klarnatt i Sápmi. På vei ut for å vokte reinsdyrene får søsknene Bräjhta og Aanta streng beskjed om å ikke tirre nordlyset, men for en av dem tar nysgjerrigheten overhånd.

Goeksegh (Nordlys) er en animert kortfilm for barn.

Om regissør og manusforfatter

Oskar Njajta Östergren er oppvokst og jobber i Tärnaby i Sverige, og driver produksjonsselskapet Bautafilm. Han driver også den samiske festivalen Dellie maa – Sápmi Indigenous Film & Art Festival. Ôstergren er utdannet innen dokumentarfilm i Sverige, og filmproduksjon fra Kautokeino. Han har produsert flere kortfilmer, blant annet Edith & Aljosja (2015), musikkvideoer og dokumentarer, blant annet Alkemistens år for SVT – og var samprodusent på Amanda Kernells spillefilm Sameblod. Han jobber nå også med tv-dramaserien Faamoe.

Goeksegh er en svensk/norsk samproduksjon.

Om prosjektet

Produsent
Patricia Fjellgren
Produksjonsselskap
Bautafilm AB
Samprodusent
Merete Korsberg
Co-produksjonsselskap
Digipilot AS
Regissør
Oskar Njajta Östergren
Manusforfatter
Oskar Njajta Östergren

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
04.06.2019
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Totalbudsjett:
1.370.550 kroner
Konsulentvurdering:
Det er klarnatt i Sápmi. På vei ut for å vokte reinsdyrene, får søsknene Bräjhta og Aanta streng beskjed om å ikke tirre nordlyset, men for en av dem tar nysgjerrigheten overhånd. Dette skal etter planen være en første film i en tv-serie for barn. Oskar Njajta Østergren holder til i svensk Sápmi.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen