Norsk filminstitutt

Leaving No Traces er en konseptuell musikkfilm, et eget filmatisk verk, samtidig som det tar utgangspunkt i låten Leaving No Traces av bandet Highasakite.

I Leaving No Traces befinner vi oss i et rom med planter og to mennesker. Rommet blir gradvis tømt for innhold, ingen spor blir igjen. Tematisk kretser innholdet rundt forholdet natur og kultur, om drifter som forandrer oss og om sårbarhet i forhold til hverandre.

Regissør og manus

Ellen Ugelstad er billedkunstner og regissør og utdannet ved Academy of Art University i San Francisco. Hun arbeider både med film, installasjon, foto og tekst. Som regissør har hun jobbet med musikkvideo, eksperimentell film og dokumentar. Dokumentarfilmen Indian Summer (2011) hadde premiere under Den Europeiske Dokumentarfilm-festivalen og ble nominert til International Young Talent Award under DOK Leipzig, og Nordic Dox Award under CPH:DOX. Filmen ble vist på NRK våren 2011 og ble året etter nominert i to Gullruten-kategorier. Høsten 2012 ble Indian Summer vist som en installasjon på Høstutstillingen. Manus er skrevet av Ellen Ugelstad og Hanne Ramsdal. Sistnevnte er både skjønnlitterær forfatter og manusforfatter.

Produsent

Thomas Robsahm har produsert en rekke langfilmer, dokumentarer og kortfilmer, blant annet Engelen, Ungdommens råskap, Kroppen min, Dei mjuke hendene av Margreth Olin, samt Svarte pantere, SOS og Det største i verden, som han har regissert selv. Han vunnet flere priser, blant annet fem Amandaer og tre Gullruten, samt Gullstolen og Terje Vigen på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Robsahm har også vært langfilmkonsulent i Norsk filminstitutt fra 2009-2013. Han jobber nå som produsent i Motlys og produserer bl.a. Joachim Triers Louder Than Bombs.

Natalya Sarch er medprodusent på Leaving No Traces. Hun har vært programsjef for dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs og har vært involvert i produksjonen av en rekke langfilmer og dokumentarer. Hun er utdannet ved Emerson College i Boston, USA.

Kontaktinformasjon

Thomas Robsahm
Produsent, Motlys AS
Telefon: 952 40 418
E-post: thomas@motlys.com

Om prosjektet

Produsent
Thomas Robsahm
Produksjonsselskap
Motlys A/S
Samprodusent
Natalya Sarch
Regissør
Ellen Ugelstad
Manusforfatter
Ellen Ugelstad og Hanne Ramsdal

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
27.05.2014
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Totalbudsjett:
520.048 kroner
Konsulentvurdering:
Leaving No Traces er et musikkfilmprosjekt med tydelige kunstneriske ambisjoner og gjennomtenkt estetikk og formspråk.
Konsulent:
Åse Meyer