Norsk filminstitutt

I hybridfilmen «Nytt Menneske» følger vi Sofia og Magnus som er på et punkt i livet hvor alt forandrer seg. De skal bli voksne. De skal få barn, hus og bil. Vel, de ønsker barn. Et ønske som blir forsterket da prosessen viser seg å være mer komplisert enn forventet. 

Om regissør og manusforfatter

Sofia Haugan er utdannet innen journalistikk, samt dokumentarregi fra NISS, der eksamensfilmen Litt om min far ble vist på flere festivaler. Haugan viste seg som en sterk historieforteller da hun debuterte med kinofilmen Røverdatter (2018). Filmen vant hederlig omtale på Gøteborg filmfestival, publikumsprisen på Nordic doc, Amanda for Beste dokumentarfilm på Haugesund Filmfestival og Årets film i Natt&Dag. Haugan deltok på Berlinale Talents i 2019. Samme år fikk hun også tildelt Statens kunstnerstipend for å etablere seg som regissør, og har for tiden flere spennende prosjekter i utvikling.

Filmen er utviklet gjennom Barbosa Film, men nå står Anders Graham og hans Graham Film som produsenter. De har laget flere dokumentarer, blant annet Uten filter og Old Man Dancing

Foto: Eva Rose

Om prosjektet

Produsent
Anders Graham
Produksjonsselskap
Graham Film AS
Regissør
Sofia Haugan
Manusforfatter
Sofia Haugan

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
29.05.2020
Tilskudd gitt:
760.950 kroner
Konsulentvurdering:
I denne filmen, som skal være en fiksjonelt basert dokumentar, skal vi følge en Haugan som har et ønske om å bli gravid. Målet er å holde det kommende barnet trygt for alle mulige farer; teflon, plast, luftforurensing med videre. Haugan skal under filmingen, som gjøres av hennes samboer, virkelig prøve å få barn, og prosessen skal være så naken og ærlig som mulig. Sofia Haugan har masse energi og lite å skjule; dette kan bli et spennende prosjekt. Gleder og frustrasjoner, virkelighet og fantasi, skal gjøres til allemannseie. Jeg tror dette kan bli en fin film.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
10.12.2021
Tilskudd gitt:
589.000 kroner
Totalbudsjett:
16.525.00 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv