Norsk filminstitutt

Hvilke hemmeligheter skjuler seg i mobiltelefonen din? Og hvor mye vet du egentlg om dine nære og kjæres innerste drømmer og lengsler? 

I Full dekning møtes en vennegjeng med partnere til sin årlige viltmiddag, men akkurat denne kvelden skal utvikle seg i en retning ingen av dem hadde sett for seg, og ingen vil glemme. Det starter som en uskyldig selskapslek hvor alle legger telefonen sin på bordet, slik at innkommende meldinger og anrop er felles eie resten av kvelden. Det tar ikke lang tid før den første, avslørende meldingen tikker inn. Før kvelden er over skal både pinlige løgner og små og store hemmeligheter om vennskap, kjærlighet og samliv frem i lyset. For hvor godt kjenner de hverandre egentlig? Og vil noe noengang bli som før? Full Dekning er en komedie om hvite løgner, mørke hemmeligheter og oransje vin.

Manuset til Full dekning er en adaptasjon basert på den italienske filmen «Perfetti Sconosciuti».

Om filmteamet:
Ruben Thorkildsen er en erfaren produsent som står bak filmer som Karlovy Vary-vinneren Mer eller mindre mann, den kenyanske Cannes-filmen Rafiki, og TV-seriene Match og Kampen. For fjorårets ungdomssuksess Psychobitch mottok han Kosmorama-prisen for årets produsent og Amanda for beste barne- og ungdomsfilm.

Arild Andresen fikk sitt gjennombrudd som regissør for den EMMY-nominerte dramaserien Gutta Boys (2006) og har siden hatt regi på spillefilmene Keeper`n til Liverpool, Kompani Orheim og Hjertestart, som har vunnet en rekke internasjonale og nasjonale priser. Han var også konseptuerende regissør for NRK-suksessen Heimebane.

Lars Gudmestad har siden tidlig 2000-tall skrevet manus til suksessfilmer som Buddy, Fatso, Keeper`n til Liverpool, Hodejegerne, Kompani Orheim og den kommende storfilmen Den største forbrytelsen, i tillegg til et stort antall episoder av Helt perfekt og Neste sommer.

Om prosjektet

Produsent
Ruben Thorkildsen
Produksjonsselskap
Storm Films AS
Regissør
Arild Andresen
Manusforfatter
Lars Gudmestad

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.12.2020
Tilskudd gitt:
2.700.000 kroner
Totalbudsjett:
155.000.00 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er en ekte ensemble-film hvor humoren, energien og den emosjonelle kraften hviler på skuespillernes kvaliteter, individuelt og kollektivt. Jeg lot meg begeistre og forføre av et manuskript med høy underholdningsfaktor, skrevet av Lars Gudmestad. Jeg lot meg rive med underveis, der vi opplever hvordan dynamikken i parforholdene kontinuerlig endres etter hvert som nye løgner og ubehageligheter avdekkes, der en løgn gjør at man vikler seg inn i en ny, og slik blir Full Dekning en neglebitende opplevelse. Med sterke kreatører og et underholdende og medrivende manus der A-laget av norske skuespillere virkelig får muligheten til å utfolde seg, er alt lagt til rett for en fin publikumssuksess med Full Dekning. Jeg er overbevist om at filmen vil finne et stort publikum når kinoene åpner opp på nytt, og at dette er en type prosjekt som et hardt rammet kinomarkedet vil trenge.
Konsulent:
Asle Vatn
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
19.10.2020
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Konsulent:
Asle Vatn