Norsk filminstitutt

Askeladden – I Dovregubbens hall er en eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden.

Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så han kan bruke belønningen til å redde familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben, et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe

Regissør og manusforfattere

Regissør Mikkel Brænne Sandemose har sin regiutdannelse fra Film & TV-akademiet og har regissert en rekke prisvinnende kortfilmer, musikkvideoer og et hundretalls nasjonale og internasjonale reklamefilmer. Han debuterte som spillefilmregissør på Fritt Vilt III i 2010, og tre år senere fulgte han opp med Gåten Ragnarok.

Manusforfatterne Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger står bak manuset. Kirkwood Brown har sin filmutdannelse fra Australia. Han har skrevet for flere TV-produksjoner og jobber nå som manusforfatter for NRKs humorprogram Underholdningsavdelingen. Han debuterte som forfatter i 2013 med boken Elgen Geir, og i 2014 lanserte han en bokserie med grøssere. Espen Enger har i flere år jobbet frilans med produksjon, regi, foto og klipp av musikkvideoer og reklame. I 2012 debuterte han som manusforfatter med filmen Tina & Betina – The Movie.

Produsent og produksjonsselskap

Maipo Film er et av landets mestproduserende selskaper innen spillefilm, og blant deres seneste suksesser er Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa og Doktor Proktors prompepulver. I tillegg har de nettopp hatt premiere på Staying Alive av Charlotte Blom og er aktuelle med Anne Sewitskys film De nærmeste, som har premiere i mars.

Synnøve Hørsdal er daglig leder og produsent i Maipo Film, og har en rekke filmer bak seg, som Sykt Lykkelig, Den Siste Revejakta, Bare Bea og Doktor Proktors prompepulver. Hun var eksekutiv produsent på Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa, og produserte også Liv Ullmann sin siste film, Miss Julie. Åshild Ramborg er utdannet filmprodusent ved Den norske filmskolen, samt tekstforfatter ved Westerdals Reklameskole. Hun har produsert en rekke prisbelønte kortfilmer, og jobbet som produksjonsleder og etterarbeidsprodusent på flere av Maipos spillefilmer. Ramborg produserer Anne Sewitskys De nærmeste sammen med Synnøve Hørsdal.

Om prosjektet

Produsent
Synnøve Hørsdal, Åshild Ramborg
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Mikkel Brænne Sandemose
Manusforfatter
Aleksander Kirkwood Brown, Espen Enger

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Dato:
04.02.2015
Tilskudd gitt:
16.500.000 kroner
Totalbudsjett:
53.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Askeladden – I Dovregubbens hall er en morsom, spennende og storslått historie og har alle de eventyr-momentene vi kjenner og liker godt. Filmen vil treffe både gamle og unge, jenter og gutter, og filmen har et stort potensiale på kino, sier Kaja Hench Dyrlie, seksjonssjef for produksjonsavdelingen.
Konsulent:
Panel
Arena:
langsiktig
Dato:
14.03.2017
Tilskudd gitt:
123.795 kroner
Ordning:
Lansering i Norge
Dato:
22.05.2017
Tilskudd gitt:
2.000.000 kroner