Norsk filminstitutt

Askeladden – I Soria Moria slott er en spektakulær og eventyrlig heltefortelling om Askeladden og prinsesse Kristin som legger ut på leting etter det sagnomsuste slottet laget av reneste gull. Når kongen og dronningen forgiftes, er Livets vann i Soria Moria det eneste som kan redde kongeriket - og kanskje til og med verden. 

Om regissør og manusforfatter

Regissør Mikkel Brænne Sandemose startet filmkarrieren som animasjonsassistent til bestefaren, som jobbet på Caprino filmstudio. Sandemose står bak prisvinnende kortfilmer, musikkvideoer og nasjonale og internasjonale reklamefilmer, og debuterte som spillefilmregissør med Fritt vilt III i 2010. Tre år senere fulgte han opp med Gåten Ragnarok (2013). Han har også regi på den første filmen om Askeladden; Askeladden – I Dovregubbens hall, som får kinopremiere 29. september 2017. 

Manusforfatter Aleksander Kirkwood Brown har sin filmutdannelse fra Australia. Han har skrevet for flere tv-produksjoner, deriblant Nytt på nytt og Underholdningsavdelingen. Kirkwood Brown har gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker, deriblant grøssere i serien Mørkets utvalgte, og skriver i tillegg for tegneserieblader som Donald Duck & Co.

Om prosjektet

Produsent
Synnøve Hørsdal, Åshild Ramborg
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Mikkel Brænne Sandemose
Manusforfatter
Aleksander Kirkwood Brown

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Dato:
08.02.2017
Tilskudd gitt:
15.000.000 kroner
Totalbudsjett:
600.000.00 kroner
Konsulent:
Panel
Ordning:
Rammetilskudd for utvikling
Fase:
Utvikling
Dato:
29.03.2016
Tilskudd gitt:
115.000 kroner
Konsulent:
Anne Frilseth