Norsk filminstitutt

Askepott er en ny, norsk versjon av den tsjekkiske klassikeren Tre nøtter til Askepott. Historien er kjent for de fleste.

Om regissør og manusforfatter


Katarina Launing er utdannet fra regilinja ved Filmskolen på Lillehammer (2000). Hennes første film Julenatt i Blåfjell regisserte hun sammen med Roar Uthaug. Filmen ble en stor publikumssuksess med mer enn 370 000 besøkende på kino. Hennes andre film Kule Kids Gråter Ikke ble sett av vel 100 000 og høstet gode kritikker i både inn- og utland.

I tillegg til spillefilmene har hun regissert en rekke kortfilmer, TV-serier, dokumentarer, reklame og musikkvideoer

Kamilla Krogsveen er utdannet journalist fra Journalisthøgskolen i Oslo. Hun har en BA i film og TV fra Bond University i Australia og teatervitenskap fra UiO. I 2011 debuterte hun som manusforfatter med Jørgen + Anne = Sant som ble regissert av Anne Zewitsky I 2012 skrev hun manus til Reisen til Julestjernen som ble regissert av Nils Gaup.  2013 skrev hun Kyss meg for faen i helvete i samarbeid med regissør Stian Kristiansen

Om produksjonsselskapet


Friland Produksjon AS ble etablert i 2002 og har siden starten produsert åtte spillefilmer, blant annet publikumssuksessen Hodejegerne. I tillegg til overnevnte har selskapet også produsert flere kortfilmer og co-produsert fire spillefilmer.

Kontaktperson


Asle Vatn
Produsent, Friland Produksjon AS
Tlf. 90983220
E-post asle@friland.no

Om prosjektet

Produsent
Asle Vatn, Christian Fredrik Martin, Pål Røed
Produksjonsselskap
Friland Produksjon AS
Co-produksjonsselskap
Nordisk Film
Regissør
Katarina Launing
Manusforfatter
Kamilla Krogsveen

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Dato:
01.09.2015
Tilskudd gitt:
3.903.333 kroner
Totalbudsjett:
24.200.000 kroner