Norsk filminstitutt

Dyrene i Hakkebakkeskogen er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn.

I Hakkebakkeskogen bor Klatremus og de små vennene hans i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten…

Regi og manus

Rasmus A. Sivertsen er en av de mestproduserende regissører innen lang animasjonsfilm i Norge. Han har tidligere regissert animasjonsfilmen om Kaptein Sabeltann fra 2004, Kurt blir grusom, to filmer om Pelle Politibil, samt Jul i Flåklypa. Han er nå i gang med Knutsen & Ludvigsen.

Manusforfatter Karsten Fullu har tidligere skrevet manuset til Kurt blir grusom, Jul i Flåklypa, og den neste filmen om Flåklypa som nå er i produksjon. Han har også skrevet flere manus til både TV og scene, og har skrevet flere barnebøker.

Produsent og produksjonsselskap

Produsent Ove Heiborg er en av gründerne av Qvisten Animasjon AS. Han er utdannet innen kunstfag, foto og design fra Westerdals høgskole, og har vært produsent på de animerte delene av Pittbull Terje, Fatso og de tre Knerten-filmene.

Qvisten Animasjon ble etablert i 1994 og har i løpet av 20 år produsert rundt 650 oppdragsfilmer hovedsakelig i Skandinavia, men også utover i Europa. De har co-produsert de fleste animerte spillefilmene i Norge de siste årene, som blant annet nevnes Kurt blir grusom, Pelle Politbil og Jul i Flåklypa.

Selskapet debuterer med dette som hovedprodusent på en spillefilm.

Om prosjektet

Produsent
Ove Heiborg, Elisabeth Opdal, Eirik Simdesang Slåen
Produksjonsselskap
Qvisten Animation AS
Regissør
Rasmus A. Sivertsen
Manusforfatter
Karsten Fullu
Premieredato
16.09.2016
Distribusjonsplattform
SF Norge AS

Tildelinger

Dato:
25.04.2014
Tilskudd gitt:
15.300.000 kroner
Konsulentvurdering:
- Thorbjørn Egners Dyrene i Hakkebakkeskogen har en sterk nasjonal forankring. Vi kjenner alle til historien og sangene, som vi bringer videre i generasjoner. Qvisten har god erfaring med animasjonsfilmer for kino, og denne filmen har muligheten til å trekke både store og små barn, foreldre og besteforeldre til kinoen, sier direktør for Norsk filminstitutt, Sindre Guldvog.
Arena:
Le Marche du Film, Cannes
Dato:
26.05.2016
Tilskudd gitt:
50.000 kroner
Dato:
25.05.2016
Tilskudd gitt:
2.223.732 kroner