Norsk filminstitutt

Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte. Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling.

 

PREMIERE 26. mars 2021 DRAMA 118 min REGISSØR Itonje Søimer Guttormsen MANUS Itonje Søimer Guttormsen FOTO Patrik Säfström og Egil Håskjold Larsen SKUESPILLERE Birgitte Larsen, Marte Wexelsen Goksøyr PRODUSENT Maria Ekerhovd PRODUKSJONSSELSKAP Mer Film AS DISTRIBUTØR Mer Filmdistribusjon AS SALGSAGENT TBA

Regissør og manusforfatter

Itonje Søimer Guttormsen har bred filmutdanning bak seg. Hun har gått på The European Film College i Danmark, er utdannet fra regilinjen på Den Norske Filmskolen (2008) og har en fersk master i filmiske prosesser fra Valand Akademiet i Gøteborg. Hennes siste kortfilm Retrett fikk filmkritikerprisen i Grimstad i 2016, og ble også nominert til Amanda. Den har også vært vist på festivaler rundt om i Europa. Søimer Guttormsen har regissert en rekke kortfilmer, og er opphavskvinne for visningskonseptet ByFlimmer og Oslokoret KORET. Hun arbeider også med rituell performance, senest i utstillingen Lilithistic Revelation på Fotogalleriet. Burning Man er Guttormsens spillefilmdebut.

Om prosjektet

Produsent
Maria Ekerhovd
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Itonje Søimer Guttormsen
Manusforfatter
Itonje Søimer Guttormsen
Premieredato
26.03.2021

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
16.02.2018
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Fase:
Utvikling
Dato:
06.12.2018
Tilskudd gitt:
1.080.000 kroner
Totalbudsjett:
1.341.200 kroner
Konsulentvurdering:
Det enestående, Eurimages-prisbelønte filmprosjektet Burning Man, springer ut av Itonje Søimer Guttormsens særegne kunstnerskap og filmsyn. Regissørens brede utdanningsbakgrunn og virkefelt innenfor kunst og film gjør henne som skapt for Nye veier: Fra Den norske Filmskolen har hun regifaget, fra Akademin Valand har hun eksperimentviljen, og som festivalleder for Byflimmer har hun selv formidlet film og initiert samtaler om filmkunst. Sammen med skuespiller Birgitte Larsen har Guttormsen over lang tid skapt og videreforedlet karakteren Gritt, som vi møtte for første gang i den Amanda-nominerte og Kritikerprisvinnende novellefilmen Retrett (2016). Burning Man er Søimer Guttormsen pågående undersøkelse av å være menneske, kunstner, kvinne og alternativ sjel i opposisjon til samfunnets og kulturens trange rammer.
Konsulent:
Silje Riise Næss
Fase:
Produksjon
Dato:
11.10.2019
Tilskudd gitt:
5.190.000 kroner
Totalbudsjett:
8.025.000 kroner
Konsulentvurdering:
Burning Man er eit eigenarta og distinkt prosjekt der originaliteten i stor grad manifesterer seg i forteljarforma, og ikkje minst i metodikk og arbeidsform. Eg synest Itonje Søimer Guttormsen er forbilledleg dristig; ho utfordrar både seg sjølv og dei ho arbeider med kunstnarleg så vel som metodisk. I så måte er det gledeleg å sjå Mer Film og Maria Ekerhovd tar utfordringa og bidrar til at forteljinga om randsonemennesket Gritt får eit liv i sentrum for vår merksemnd.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Fase:
Produksjon
Dato:
15.06.2020
Tilskudd gitt:
325.970 kroner