Norsk filminstitutt

I dokumentaren Chirag & Magdi følger vi to av Norges største artister gjennom to dramatiske år hvor de investerer alt av penger og tid i et «immersive» show som kun skal fremføres for 100 personer. Prosjektet skulle være tidenes gave til fansen og en kreativ oppvåkning etter 20 år som artister, men kostet dem nesten karrien og vennskapet. «Chirag & Magdi» er en film om kjærlighet. Hvorfor fortsette sammen når man har oppnådd tilsynelatende alt?

Om regissører og manusfoefattere

Manus og regi er ved Tommy Gulliksen og Erik Treimann.

Tommy Gulliksen er en svært erfaren regissør med bred filmografi. Fra kritiske samfunnsdokumentarer til musikkdokumentar og senest War of Art (2019), en film som gir et unikt innblikk i Nord Korea. Han har også vunnet sju gullruter, blant annet for En liten øy i verden (2012), Edderkoppen (2015) og Når knoklene blir til gelé (om Michael Krohn fra Raga Rockers), et Nye veier-prosjekt. Han sto også bak tv-suksessen og Gullrute-vinneren Da vi styrte landet, der seks norske statsministrer møttes over en middag, samt dokumentarserien Mannen som falt. Han jobber nå med dokumentaren Sound of Ice, og Tiny Dancer, om danseren Mona Berntsen, også den utviklet gjennom NFIs talentordning.

Erik Treimann er kunstutdannet, og har jobbet på en lang rekke prisvinnenende musikkvideoer, blant annet for Kverlertak, Lars Vaular, Røyksopp og Susanne Sundfør. Han har også klippet dokumentarfilmen Backstreet Girls, tilbake til Muotathal og kortdokumentaren Stian Andersen a-ha the Photograps. Han har også en solid rekke reklamefilmer på cv-en.

Om produsent

Filmen produseres av Oslo Pictures AS, med et sterkt produsentteam bestående av Andrea Berentsen Ottmar og Renée Hansen Mlodyszewski. Oslo Pictures har produsert flere dokumentarfilmer og spillefilmer, blant annet Joachim Triers kinoaktuelle og kritikerroste Verdens verste menneske, og har flere spillefilmer under utvikling, som Johanna Pyykkös debutfilm Ebba.

Tommy Gulliksen er i dag leder for dokumentarsatsningen i Oslo Pictures AS, dit han kom fra Norsk Fjernsyn.

Om prosjektet

Produsent
Andrea Berentsen Ottmar, Renée Hansen Mlodyszewski
Produksjonsselskap
Oslo Pictures AS
Regissør
Tommy Gulliksen, Erik Treimann
Manusforfatter
Tommy Gulliksen, Erik Treimann

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Dato:
27.01.2022
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Totalbudsjett:
4.637.000 kroner
Konsulentvurdering:
Hvordan fornye seg og presse egne kreative grenser? Og hvorfor orker man å holde ut med en partner som er veldig forskjellig fra en selv? Disse spørsmålene danner utgangspunktet for dokumentarfilmen Chirag & Magdi. Vi går inn i fortellingen når Karpe tilsynelatende har opplevd all tenkelig suksess. Toppet av at albumet deres Heisann Montebello har blitt innlemmet som et av 30 verk i Nasjonalbibliotekets permanente utstilling, sammen med Munch, Wergeland og Grunnloven. Men hvor går man fra dette? For Chirag og Magdi blir svaret å kjøpe det ærverdige Skien festivitetshus med ambisjon om å sette opp et immersive show. To år og flere hundre timer opptak senere har både økonomien og vennskapet nådd bristepunktet. Chirag & Magdi vil gi et unikt innblikk i en kompromissløs vilje til å strekke seg langt for å forbli kunstnerisk innovativ og relevant. Den vil også utforske partnerskap mellom svært ulike mennesker, og hvorfor dette kan være fruktbart hvis man holder ut. Teamet vil jobbe innovativt med å få filmen ut til sitt kjernepublikum. Chirag & Magdi vil også gi et etterlengtet nærstudie av skaperkraften og utfordringene for musikerne som oppleves som definerende for en hel generasjon.
Konsulent:
Eirin Gjørv