Norsk filminstitutt

Ping pong Oslo handler om undergrunnsmiljøet for bordtennis i Oslo. På Schous plass møtes en svært sammensatt gruppe mennesker daglig for å spille bordtennis. Motivasjonen for å komme dit varierer – noen liker å vinne, andre liker å drikke øl, noen er ensomme og noen trenger et sted å henge, for andre er det en lufteventil i tilværelsen. Alle har til felles at de liker å spille bordtennis. 

Men når kommunen vil fjerne bordtennisbordene fra Schous plass, går de sammen om å bevare møteplassen sin.

Om regissøren 

Åsmund Hasli har jobbet som fotograf innen både dokumentar og fiksjon siden han gikk ut fra Den norske filmskolen i 2014. Hans nyeste film som fotograf er Dancing Queen som hadde verdenspremiere på Berlinalen i år. Ping pong Oslo er hans debutfilm som regissør.  

Om produsenten 

Ingvil Giske har produsert en rekke dokumentarfilmer med bred distribusjon, blant annet Kunstneren og tyven (2020, Benjamin Ree), som vant en rekke internasjonale priser, og fikk Amanda-prisen for Årets beste kinofilm. Formørkelsen (Natasa Urban) vant hovedprisen på CPH:DOX i 2022 og ble en av det årets mest prisbelønte norske filmer.  
 

 

Om prosjektet

Sjanger
Dokumentar
Produsent
Ingvil Giske
Produksjonsselskap
Medieoperatørene
Regissør
Åsmund Hasli
Skuespillere
Åsmund Hasli

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Tilskudd gitt:
980.000 kroner
Totalbudsjett:
3.328.980 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er en film om en plass, mennesker og ping pong; et nært perspektiv på hva som skaper kultur i dagens samfunn. Behovet for felles møteplasser, diskusjon og vennskap: Schous plass i Oslo er et sånt sted. I dokumentarfilmen møter vi ulike mennesker som alle har funnet en frisone på Schous plass, gjennom interessen for å spille bordtennis. Men så beslutter Oslo kommune å flytte aktivitetene på Schous plass. Dermed risikerer de å miste den folkelige kulturen som er bygget opp her. Regissør Åsmund Hasli er selv en del av dette bordtennismiljøet, og har fulgt livet på Schous plass gjennom lang tid. Han er blitt kjent med folkene som henger her, og som nå kjemper for å beholde denne møteplassen. Fra mitt ståsted har denne lokale fortellingen potensiale til å si noe universalt om mennesker og kultur, og hvordan det som ser ut som en grå betongplass, blir noe helt annet når den fylles med folk og lek.
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning