Norsk filminstitutt

Norsk-iranske Farzad Samsami lager sin første spillefilm, som viser flyktningkrisens konsekvenser i en nord-afrikansk kystby.

Fra produsentens synopsis: Hassan (52) en fisker fra en kystby i Nord-Afrika. Ensomheten ute på havet er hans følgesvenn og hans religiøse tro er hans moralske kompass. Men når flyktningkrisen treffer denne lille kystbyen, blir alt han har trodd på satt i tvil, og valgene han tar vil ha ringvirkninger på alle de som står han nær. 

Manus og regi er ved Farzad Samsami. 

Om regissør og manusforfatter 

Farzad Samsami har tidligere regissert kortfilmene Foad (2014), Min far (2018), Doah (2020) og Lavina (2022), som er vist og prisbelønt på en rekke internasjonale festivaler. Zarzis er hans første spillefilm. 

Om produsentene

Regissør og produsent Farzad Samsami driver selskapet Gorillafilm. Produsent Trude Refsahl har samarbeidet med Samsami gjennom ti år og to kortfilmer. Refsahl har nå startet selskapet Fotspor Film i Bergen, som er co-produsent på Zarzis. 

 

 

Om prosjektet

Sjanger
Spillefilm
Produsent
Farzad Samsami, Trude Refsahl
Produksjonsselskap
Gorillafilm
Co-produksjonsselskap
Fotspor Film (Norge), Silver films (Sverige), Cine-Scene International (Marokko)
Regissør
Farzad Samsami
Manusforfatter
Farzad Samsami

Tildelinger

Ordning:
Neo produksjon
Dato:
18.04.2023
Tilskudd gitt:
7.218.800 kroner
Totalbudsjett:
12.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Zarzis forteller en sterk historie om flyktningkrisen i Europa, miljøkrisen i verden, og hvordan disse påvirker små samfunn i utsatte deler av kloden. Det er også en personlig fortelling som utforsker et universelt tema: Hvordan tro og verdier påvirker valgene vi tar i livet. Farzad Samsami er en filmatisk og elegant regissør som i filmene sine setter søkelys på sosial urett. Zarzis er en film for oss alle, fordi det alltid er vanlige mennesker som lider mest i tider med konflikt og nød.
Konsulent:
Rodrigo Stoicheff
Ordning:
Neo utvikling
Dato:
14.06.2022
Tilskudd gitt:
281.200 kroner