Norsk filminstitutt

Kalak handler om sykepleieren Jan som flytter til Nuuk på Grønland med familien. Filmen er basert på den selvbiografiske og prisbelønnede deutroman til dansk-norske Kim Leine. Manuset er skrevet av regissør Isabella Eklöf, sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen og Kim Leine. 

Om regissør og manusforfatter

Isabella Eklöf er født i Stockholm og har studert og bor i København. Hun tok Sundance med storm med sin spillefilmdebut Holiday i 2018, som også vant en Bodil for beste danske film. Eklöf var også medforfatter på Ali Abbasis prisvinnende film Grensen, og har regissert en episode av M. Night Shyamalans amerikanske serie The Servant. Hun har også regissert en rekke kortfilmer. Kalak blir Eklöfs andre spillefilm. 

Filmen er basert på den norsk-danske forfatteren Kim Leines (bilde) selvbiografiske roman Kalak, basert på hans egne personlige opplevelser fra han jobbet som sykepleier på Grønland i 15 år. Boka solgte mer en 35.000 kopier i Danmark. Leine har skrevet mer enn ti bøker, og vant blant annet Nordisk Råds Litteraturpris i 2013 for romanen Profeterne i Evighedsfjorden.

Om produsenten

Norske Mer Film er et svært erfarent produksjonsselskap med base i Bergen og Tromsø, og har produsert en rekke norske filmsuksesser som blant annet Ole Giævers Mot naturen, Iram Haqs Hva vil folk si og Jorunn Myklebust Syversens Disco. I 2021 er Mer Film aktuelle med filmene Gritt av Itonje Søimer Guttormsen og De uskyldige av Eskil Vogt. Maria Ekerhovd og Mer Film har også samprodusert en rekke internasjonale prosjekter, og jobber nå blant annet med storfilmen Krigsseileren. 

Danske Maria Møller Kjeldgaard og Manna Film har produsert flere kortfilmer og kortdokumentarer, samt spillefilmen Songs in the Sun (2018).
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Maria Møller Kjeldgaard
Produksjonsselskap
Manna Film (DK)
Samprodusent
Maria Ekerhovd
Co-produksjonsselskap
Mer Film
Regissør
Isabella Eklöf
Manusforfatter
Isabella Eklöf, Sissel Dalgaard Thomsen og Kim Leine

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
11.05.2021
Tilskudd gitt:
2.000.000 kroner
Budsjett norsk andel:
2.833.958 kroner
Konsulent:
Cecilie Aspenes