Daniels Inferno er en reise mot jordens og sinnets dypeste avkrok. Langt under jorden, i en kullgruve på Svalbard, finner vi nedsotede ansikter og merkelige Mad-Max lignende maskiner. Her nede borer Daniel seg stadig dypere, uten helt å vite hvor han egentlig er på vei. Utenfor er alt helt hvitt. Et endeløst nediset landskap, så langt øyet kan se. Alt dette er Daniels Inferno.

Regissør og manusforfatter

Regissør, manusforfatter og fotograf Egil Håskjold Larsen har master i dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda, og har studert fotografi i Tyrkia. Han har fotografert en rekke norske filmer og internasjonale dokumentarfilmer, blant annet for Victor Kossakovsky. Hans debut langfilm som regissør, 69 minutter av 86 dager, vant en rekke nasjonale og internasjonale priser, blant annet Emerging Filmmaker Award under Hot Docs i Toronto og en Special Mention på CPH:Dox. Den ble også nominert til Amanda, og vant Gullstolen på Den norske Kortfilmfestivalen. Hans nye dokumentar, Hvor man vender tilbake, er åpningsfilm under Tromsø Internasjonale filmfestival 2019.

Om prosjektet

Produsent
Racha Larsen
Produksjonsselskap
Yellow Log AS
Regissør
Egil Håskjold Larsen
Manusforfatter
Egil Håskjold Larsen

Tildelinger

Ordning:
Idéutvikling Nye veier
Fase:
Utvikling
Dato:
11.04.2018
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.12.2018
Tilskudd gitt:
487.576 kroner
Totalbudsjett:
609.471 kroner
Konsulentvurdering:
På Svalbard jobber Daniel i den sidste kullgruve i Norge. Han er 59 og har jobbet i 35 år langt under jorden i mørket. Dette er udgangspunktet for regissørens projekt. I et mix af sort landskab under jorden og hvidt landskab over jorden vil Larsen vise livets kontraster og konstanter. Han udfordrer sig i manuskriptskrivning, tilrettelagte scener, teknisk og visuelt. Jeg oplever at teamet har god ballast til at bygge videre på den research og optagelser de allerede har gjort, og at dette er et rigtig projekt til Nye Veier.
Konsulent:
Helle Hansen