Norsk filminstitutt

Vi møter to jenter som vil opp og frem i livet, men med utfordringer med familie og venner. 12 år gamle Vilde fra Telemark vil bli den første jenta til å vinne Norgesmesterskapet i Hallingdans. 11 år gamle Nastya ønsker å klare den tøffe eksamen for å få fortsette på ballettskolen. Hun hjelper også den 6 år gamle lillesøsteren sin, slik at hun også får fortsette. Vildes viktigste støttespiller mot den store konkurransen er bestefar, som får kreft. Klarer hun å finne styrke til å fortsette å danse? Filmen er en sammensetning av Erlend E. Mos Dans for livet (2015) og Victor Kossakovskys Varicella (2015). 

Om regissører og manusforfattere


Erlend E. Mo er dokumentarfilmregissør og har arbeidet mange år i Danmark og Norge som regissør og fotograf. Han har mottatt internasjonale priser for de danske filmene Velkommen til Danmark, Kan man dø i himlen og Indenfor mine øjne. Hans siste film Jeg hader ADHD – Børn i en diagnosetid fra 2013 skapte mye debatt og har også mottatt internasjonale priser. Høsten 2012 debuterte han på Aschehoug med barneboka Sindre og kråka. 

Victor Kossakovskys filmer har vunnet over 100 internasjonale priser.  Den russiske filmskaperen avsluttet nylig arbeidet med barnedokumentaren Varicella (2015), som også er produsert av Sant & Usant. Filmen vant pris under Message to man-filmfestival i Russland, og fikk Special mention i konkurranseprogrammet på IDFA.

Om prosjektet

Produsent
Anita Rehoff Larsen
Produksjonsselskap
Sant & Usant AS
Regissør
Erlend E. Mo, Victor Kossakovsky
Manusforfatter
Erlend E. Mo, Victor Kossakovsky
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarserier etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.02.2016
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Totalbudsjett:
200.000 kroner
Konsulentvurdering:
Filmene Dans for livet og Varicella kontrasterer og utfyller hverandre både i form og fortelling, selv om begge omhandler dansende unge jenter. Den russiske ballettskolen byr på helt andre utfordringer enn Junior-NM i Hallingdans. Vi får innblikk i to helt ulike kulturer, og to helt forskjellige karakterer - fra den finkulturelle høyborg i St. Petersburg, til den eksotiske bygda og storslagne naturen i Telemark. Filmene som settes sammen sikrer at dette vil bli en barnefilm med høy kunstnerisk kvalitet, og med en tematikk som jeg tror vil være attraktiv, særlig for jenter i målgruppa - og for deres foreldre.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret