Takin’ Ova er en dokumentarserie om 30 år med nyere norsk kulturhistorie – hip hop - fortalt av de sentrale aktørene fra starten i 1984 og frem til i dag. Serien er historien om en kultur som går fra å være en liten gutteklubb styrt av strenge interne regler, omgitt av kontroverser, myter, misforståelser og konflikter, til å bli en dominerende kraft i moderne populærkultur.

Om regissør og manusforfatter

Regissør og manusforfatter Pål Laache har bred erfaring som musikkjournalist i TV 2 og har laget en rekke intervjubaserte korte musikkdokumentarer. Han har vært tilknyttet Norsk fjernsyn AS siden januar 2015 som produsent og regissør på diverse prosjekter, deriblant dokumentaren Nettkjendis for TV 2/Dokument 2. Tidligere arbeider inkluderer blant annet produsent på Cover Me (TV 2, 2013), regi på Best i verden (TV 2, 2013) og redaktør for Undercover Boss Norge (TV 2, 2011).

Om prosjektet

Produsent
Hans Lukas Hansen
Produksjonsselskap
Norsk Fjernsyn AS
Regissør
Pål Laache
Manusforfatter
Pål Laache

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarserier etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
11.10.2016
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
20.370.00 kroner
Konsulentvurdering:
Hip hop-sjangeren har gått gjennom en rivende musikalsk utvikling og har ført til at norske artister har fått sitt internasjonale gjennombrudd. Historien om norsk hip hop har ikke blitt grundig filmatisk dokumentert – før nå. Det er ingen tvil om at dette blir en fin serie om en musikksjanger som har gått fra undergrunnen og helt til topps i norsk musikk. Ved hjelp av enkle animasjoner og musikkvideoer ønsker de å ta oss med inn i det musikalske universet som fremstilles, og gjennom animasjon som stilgrep blir historien en levende verden som på en morsom måte visualiserer flere av de underlige historiene som hører til dette universet.
Konsulent:
Even Benestad