Et par forkomne individer ankommer Oslo under uklare omstendigheter. De viser seg å være starten på en strøm av mennesker fra fortiden som søker tilflukt i vår tid. Hovedhandlingen i serien finner sted sju 7 år senere, og beskriver hvordan samfunnet er blitt transformert av de såkalte fremvandrerne.

Regissør og serieskapere

Jens Lien er en av våre største filmskapere. To kortfilmer, Døren som ikke smakk og Naturlige briller, fant veien til Cannes før spillefilmdebuten Johnny Vang ble vist i Berlinalen i 2003. Den brysomme mannen ble presentert i Kritikeruken i Cannes i 2006, og ble en av tiårets betydeligste norske spillefilmer, en kritiker- og seersuksess med rundt tretti internasjonale priser. Etter Sønner av Norge (premiere på Toronto filmfestival) hadde Lien regi på hele den Prix Europa-belønte svenske dramaserien Viva Hate. Han har også regissert tre episoder av Okkupert 2, samt utallige reklamefilmer, blant annet fjorårets virale suksess Gutten med matboksen (500 millioner visninger). 

Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin er den norske forfatterduoen som skrev noe å så originalt at de klarte å hekte både den verdenskjente rocke- og TV-stjerna Steven van Zandt og strømmegiganten Netflix. De tre sesongene Lilyhammer de skapte ble epokegjørende i norsk drama, og var blant de første utenlandske Netflix Original. Skodvin og Bjørnstad har lang erfaring som humorforfattere for scene og tv før de spesialiserte seg på sine særegne dramedier, med Roeng som siste eksempel.

Om prosjektet

Produsent
Jan-Erik Gammleng
Produksjonsselskap
Rubicon TV AS
Co-produksjonsselskap
Rubicon TV AS
Regissør
Jens Lien
Manusforfatter
Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av dramaserier etter markedsvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
07.06.2017
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
12.04.2018
Tilskudd gitt:
9.500.000 kroner
Totalbudsjett:
69.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Med Fremvandrerne har den kresne serieleverandøren HBO funnet sitt første norske prosjekt: en uhyre original, smart, underholdende og tankevekkende satirisk science fiction. Hva om mennesker fra andre tider plutselig siver inn i Norge? Alle praktiske, logistiske, samfunnsmessige, absurde og eksistensielle sider ved et slikt integreringsprosjekt er nøye utforsket og gjennomtenkt i dette usedvanlige appellerende manuset signert Lilyhammer-skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, med den sentrale filmskaperen, og Prix Europa-vinneren i kategorien drama, Jens Lien på regi. Fremvandrerne er foreløpig norsk arbeidstittel.
Konsulent:
Silje Riise Næss