Når Ida – en kvinne på 22 år som har levd hele sitt sosiale liv gjennom skjermer - mister sin internettkjæreste fordi han har begynt å date «in real life», velger hun å lage en profil på en dating-app og for første gang møte mulige partnere i det virkelige liv. På sin reise gjennom en ny datekultur vil serien følge Idas mange forsøk på å finne både den andre – og seg selv.

Serieskaper

Jakob Rørvik har en master i filmregi fra National Film & Television School i London, samt et mellomfag i medievitenskap fra universitetet i Bergen. Hans kortfilmer er vist ved festivaler som Cannes, Cinéfondation og South By Southwest. Som reklameregissør ble han nominert til Young Director Award i Cannes Lions 2013. Hans Nye Veier-novellefilm "Ingenting tar noensinne slutt" har det siste året vunnet jury-utmerkelser ved Grimstad, Aspen Shortsfest og Seattle International Film Festival og ble nylig plukket ut til Vimeo Staff Pick Premiere. Han er også deltager ved årets Nordic Film Lab. Han utvikler for tiden to spillefilmer.

Om prosjektet

Produsent
Synnøve Hørsdal, Ales Ree
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Jakob Rørvik
Manusforfatter
Jakob Rørvik

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
14.11.2017
Tilskudd gitt:
357.500 kroner
Totalbudsjett:
470.000 kroner
Konsulentvurdering:
Jakob Rørvik er eit udiskutabelt forteljartalent som til no har markert seg sterkt i det korte formatet, med skarpt blikk for det samtidige og det personlege. Dates in real Life er ei naturleg forlenging av arbeidet med denne tematikken og vil gi oss ei forteljing som er engasjerande på eit personleg og emosjonelt plan, mot eit «digitalt bakteppe» som berikar historia og gir moglegheiter for ei særeigen og distinkt relasjonforteljing – både visuelt og dramatisk. Produksjonsselskapet Maipo legg i tilleg for dagen eit høgt ambisjonsnivå både for Rørvik og serien. Prosjektet er med det særs godt skikka for Nye veier.
Konsulent:
Ståle Stein Berg