Hand Made handler om førtiårige Elin, som eier og driver fertilitetsklinikken Bien sammen med sin eksmann, som hun skilte seg fra fordi han ikke ville ha barn. Ved klinikken jobber de side om side, med hele spekteret av fertilitetsutfordringer og alt det innebærer av håp og desperasjon. Samtidig strever Elin og hennes nye mann Bjørn med å bli foreldre selv. Elin skal i løpet av serien sette både ekteskap og karriere på spill for å oppfylle drømmen om selv å bli mor.

Serien er tenkt fortalt som en hybrid, der hovedpersonen Elins historie danner buen for sesongen, mens episodiske pasientcaser lar oss oppleve et større spekter av emosjonelle og etiske utfordringer. Serien skal bli et samfunnskritisk, hjerteskjærende og morsomt drama.

Serieskaper

Kathrine Valen Zeiner er utdannet fra Den Norske Filmskolen, manuslinjen og har erfaring fra en rekke dramaproduksjoner, blant annet: Valkyrien (2017) der hun har deltatt i utviklingen av episodene 4-8 og vært episodeforfatter på episode 5 og 7. Valkyrien vant Gullruten for beste TV-drama i 2017 og ble nominert til Prix Europa i 2017. I dramaserien Øyevitne (2014) har hun skrevet episodene 2 og 4, samt deltatt i utviklingen av hele storylinen. Serien ble nominert til Best Scripted Drama under MIP Formats 2015. Kathrine Zeiner er også manusforfatter på spillefilmen Gilberts grusomme hevn (2016) og Pionér (2013).  

Om prosjektet

Produsent
Nina B. Andersson, Ingunn Sundelin
Produksjonsselskap
Tordenfilm AS
Regissør
TBA
Manusforfatter
Kathrine Valen Zeiner

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
14.11.2017
Tilskudd gitt:
420.000 kroner
Totalbudsjett:
525.000 kroner
Konsulentvurdering:
Kathrine Valen Zeiner er ein etablert, respektert og produktiv forfattar i det norske dramaseriemiljøet og ho har vore med på å prege ei rekkje markante dramaseriar dei siste åra. Med dette ansporande oppslaget til serie, som både drar vekslar på personleg erfaring og samtidig fordjupar seg i eit aktuelt og interessant samfunnstema, ligg mykje til rette for at Valen Zeiner her kan ta roret sjølv og etablere seg som serieskapar med kreativt hovudansvar. Samarbeidet med Tordenfilm, som dedikert og entusiastisk skisserer eit utviklingsarbeid som både har ambisjonar på seriens og serieskaparens vegne, gjer meg trygg på at dette blir eit fruktbart og interessant prosjekt i Nye veier.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Ordning:
Manusutvikling
Dato:
30.11.2015
Tilskudd gitt:
290.000 kroner