Jonas har flyttet til Kielergata i den søvnige småbyen Slusvik, kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. Her har han blitt kjæreste med Elin, og de har flyttet sammen med hennes tenåringsdatter Sofie. Alt ligger til rette for et harmonisk og A4-preget familieliv. Kontrasten mellom det fredfulle livet han nå lever og elsker og den verdenen han har lagt bak seg, kunne ikke vært større. Jonas har en forhistorie som ikke tåler dagens lys og som han ikke kan dele med noen. Fasaden slår likevel sprekker når det dukker opp et lik i byen, og tilsynelatende fredelige Kielergata viser seg å huse en rekke mennesker som også har ting å skjule. Ingen ønsker politiet og medias oppmerksomhet, og flere er villig til å gjøre ekstreme ting for å opprettholde fasaden - slik at etterforskningen avsluttes så snart som mulig.

Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig og unge Ylva Angelina Lyng Fuglerud har hovedrollene, samt et stort ensamble av skuespillere fra Skandinavia.

Regissør og manusforfatter

Både Patrik Syversen og Cecilie Mosli er erfarne regissører. Syversen har laget sju spillefilmer, blant annet Rovdyr (2008), Hjelp, vi er i filmbransjen (2011) og Det som en gang var (2016). De to siste hadde begge premiere i år, Demon Box og Dragonheart 4, som Universal lanserte rett på DVD og Home Entertainment worldwide i juni.

Cecilie Mosli er skuespiller og regissør, og har både regi og en rolle i Kielergata. Hun har også regissert flere teaterforestillinger, blant annet Ronja Røverdatter på Nationaltheatret. Hun konseptuerte første sesong av Mammon for NRK, var regissør på den Emmy-vinnende sesong 2, og konseptuerte Frikjent 2. I 2017 hadde hun regi på en episode av Grey's Anatomy for ABC Studios. Som skuespiller har hun vunnet både Heddaprisen og Amandaprisen.

Stig Frode Henriksen er kjent som skuespiller og manusforfatter i Kill Buljo, Død snø-filmene; Hellfjord og famøse Kurt Josef Wagle. Jesper Sundnes har også vært med på de to sistnevnte, etter karriere hovedsakelig innenfor tekstforfatting og humor, bl.a. FanThomas og Sex og SingelSiv. Både Sundnes og Henriksen har også arbeidet med dramaserien Oljefondet (Harald Zwart for TVNorge). De har skrevet Kielergata sammen med regissør Syversen, som har utstrakt erfaring med å skrive sine egne filmer.

Om prosjektet

Produsent
Anne Kolbjørnsen, Kornelia Lund, Ole Marius Araldsen
Produksjonsselskap
Anagram Norge AS
Regissør
Patrik Syversen, Cecilie Mosli
Skuespillere
Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Ylva Angelina Lyng Fuglerud
Manusforfatter
Jesper Sundnes, Patrik Syversen, Stig Frode Henriksen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
12.04.2018
Tilskudd gitt:
4.150.000 kroner
Totalbudsjett:
5.6 0.00 .000 kroner
Konsulentvurdering:
Kielergatas univers låner seg usedvanlig godt til både drama, krim og en viss humor - bak fasaden i Skandinavias minst kriminelle kommune finner vi flere innbyggere med en mørk fortid, som nå lever vanlige hverdagsliv. Dette er den første storsatsingen fra den norske grenen av produksjonsselskapet Anagram, etablert av de suksessrike produsentene Anne Kolbjørnsen og Ole Marius Araldsen (eks Lilyhammer og Maniac). Solide avtaler med allmennkringkasterne TV2 og SVT samt lovende internasjonal interesse vil sikre denne særegne serien signert serieskaperne Jesper Sundnes, Stig Frode Henriksen og Patrik Syversen, sistnevnte flankert av Cecilie Mosli på regi, god spredning.
Konsulent:
Silje Riise Næss