Norsk filminstitutt

Året er 2041. Et lite romskip er på vei tilbake til jorda og de eneste ombord er ekteparet Fredrik og Eva. Underveis oppdager dessverre Fredrik at han er infisert av et fremmed virus og at han ikke får lov til å returnere hjem. I ren desperasjon kloner han seg selv i skipets 3D-printer, og fra da av utspiller et heftig og pinlig trekantdrama seg.

KLONE er en humoristisk utforskning av to menneskers og en klones eksistensielle identitetskriser.

Serieskaper

Ole Giævers spillefilmdebut Fjellet (2011) ble valgt ut til Panorama-seksjonen under filmfestivalen i Berlin.  Hans andre film Mot Naturen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto i 2014, og europeisk premiere på Berlinalen i 2015, hvor den også vant Europa Cinemas-prisen i Panorama-seksjonen. Giævers neste spillefilm, Fra balkongen, kom i 2017, og fikk også sin verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin.Klone er pitchet både under C21 i London og Drama Series Days i Berlin i fjor. Giæver jobber også med spillefilmen La elva leve, som nylig fikk produksjonstilskudd fra NFI.

Om prosjektet

Produsent
Maria Ekerhovd
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Ole Giæver
Manusforfatter
Ole Giæver

Tildelinger

Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.12.2018
Tilskudd gitt:
660.000 kroner
Totalbudsjett:
830.850 kroner
Konsulentvurdering:
Klone er ein tydleg definert og enkel situasjonskomedie med eit komplekst potensiale, om ein kan seie det. Eller filosofisk lo-fi sci-fi om du vil. Her er det duka for ei til tider fornøyeleg filosofering rundt identitet, relasjonsproblematikk og eksistensiell undring - med komisk klangbunn. Ole Giæver utvidar konseptet med å iscenesette seg sjølv ved å mangedoble seg som kloner ei eller annan gong i framtida. Prosjektet tar både situasjonskomedien og webserieformatet på alvor, og fyller det med litt av det vi kjenner frå Giævers tidlegare spillefilmar. Resultatet er gjenkjenneleg og originalt på same tid, nett slik vi vil at det skal vere i Nye veier.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Dato:
08.05.2020
Tilskudd gitt:
960.000 kroner
Totalbudsjett:
2.025.000 kroner
Konsulent:
Ståle Stein Berg