Nattens barn er en storslått fantasy-serie for hele familien. Historien utspiller seg i 1892. Vampyrene er utrydningstruet og har i årevis måtte kjempe for å overleve i en verden der alle jakter på dem. Gjennom øynene på fjorten år gamle Alisa von Vamalia følger vi de syv gjenstående klanene når de slår seg sammen for å danne en vampyrskole, et skoleskip som reiser fra havn til havn gjennom Europa. Men forholdet mellom vampyrene er anspent. Det blir derfor opp til de unge å samle klanene i et fredfullt samhold, på tvers av kulturer, for å redde artens overlevelse. 

Om samproduksjonen

Maipo var opprinnelig hovedprodusent på dette prosjektet, som nå er blitt en bred europeisk samproduksjon. Den norske andelen utgjøres av manusforfatter Mette Bølstad (Nobel, Halvbroren, Lykkeland), en norsk regissør og flere norske skuespillere, sesong 1 åpner i Norge, og de norske vampyrene vil snakke norsk seg imellom.

Om prosjektet

Produsent
Leontine Petit, norsk samprodusent Synnøve Hørsdal
Produksjonsselskap
Lemming Film BV, norsk samproduksjonsselskap Maipo Film AS
Regissør
TBA
Manusforfatter
Mette M. Bølstad, Maria von Heland

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
22.11.2017
Tilskudd gitt:
1.900.000 kroner
Totalbudsjett:
102.427.300 kroner
Budsjett norsk andel:
7.349.392 kroner
Konsulentvurdering:
En betagende, magisk, actionfylt og dramatisk fortelling om Europas siste vampyrfamilier, og særlig deres barn. Store barn og unge tenåringer i Norge, på kontinentet og i resten av verden får her en storstilt serie som ikke sparer på noe - verken kreative krefter, budsjett eller ambisjoner. Maipo har bred erfaring nettopp med kunstnerisk ambisiøse og kommersielle barne- og ungdomsproduksjoner, og har da også stått helt sentralt i utviklingen av denne samproduksjonen med et tydelig norsk innslag.
Konsulent:
Silje Riise Næss