Den tredje sesongen av Okkupert skildrer tiden etter okkupasjonen. Et nytt Stortingsvalg skal holdes, og i valgkampen oppstår nye konflikter mellom oss nordmenn. Hvem er de egentlige frigjøringsheltene? Hva gjør vi med landssvikerne? Og hvordan forholder vi oss til Russland nå? Har de virkelig forlatt Norge? Okkupert 3 handler om nasjonal identitet i et land på kanten av en borgerkrig.  

Serieskaper og manusforfatter

Erik Skjoldbjærg er skaper og konseptuerende regissør for Okkupert. Han debuterte i 1996 med Insomnia, som ble tatt ut til filmfestivalen i Cannes, og senere ble remaket av Christopher Nolan med Al Pacino, Robin Williams og Hilary Swank i sentrale roller. Skjoldbjærg regisserte så den amerikanske filmen Prozac Nation, før han vendte tilbake til Norge og laget En folkefiende, Pioner, NOKAS og for to år siden den kritikerroste Pyromanen. Skjoldbjærg har bred erfaring også innenfor dramaserier fra tidligere.  Til sesong tre av Okkupert får Skjoldbjærg følge av svensk-franske Charlotte Brändström, som har en lang karriere i USA og Europa bak seg, med regi på serier som Madame Secretary, Disparue, Grey's Anatomy, Wallander og Johan Falk. Hun regisserte også deler av Okkupert  2

Eva Sørhaug, som regisserte deler av Okkupert 1, kommer også tilbake. Hun er for tiden i pre-produksjon med en amerikansk spillefilm basert på egen idé, med Sharon Stone i hovedrollen. Hun fikk stor anerkjennelse for sin forrige spillefilm 90 minutter (premiere på Toronto filmfestival), og har også regissert spillefilmen Lønsj.

Hilde Susan Jægtnes er ny på manussiden i Okkupert. Hun har en bachelor i Political Science og International Relations fra San Francisco State University, og en Master of Fine Arts in Writing for Screen and Television fra University of Southern California. Hun ble nominert til Amanda og vant Dramatikerforbundets pris for manuset til filmen Hjertestart, og har skrevet filmadaptasjonen av Alle utlendinger har lukka gardiner, som for tidener under  utvikling hos NFI.

Om prosjektet

Produsent
Gudny Hummelvoll, Marianne Gray
Produksjonsselskap
Yellow Bird Norge AS
Regissør
Charlotte Bränstrøm, Eva Sørhaug, Erik Skjoldbjærg
Manusforfatter
Hilde Susan Jægtnes, Erik Skjoldbjærg

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
10.04.2018
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
83.000.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
12.04.2018
Tilskudd gitt:
3.500.000 kroner
Totalbudsjett:
83.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Godt vante seere av i dag forventer å kunne følge favorittseriene sine i sesong etter sesong. Store aktører internasjonalt byr på nettopp det, mens Norge har sett få flersesongs høykonsept dramaserier. Lilyhammer 3 klarte det, og nå sikter ARTE-coproduserte Okkupert mot en trilogi om et moderne samfunn som gjennomlever okkupasjon og storpolitisk spill. Den kontrafaktiske scenarietenkningen serien legger for dagen har allerede fascinert en internasjonal seerskare og medier som Politico, Washington Post og Vanity Fair. Okkupert 3 vil sette et verdig punktum for Jo Nesbøs briljante serieidé.
Konsulent:
Silje Riise Næss