Norsk filminstitutt

Einar sitter fengslet på Bergenhus, dømt til døden for sine forbrytelser under krigen. Jakob (12) får jobben med å holde orden i cellegangen hvor Einar sitter. Politimesteren og fangevokterne holder strengt oppsyn med Jakob. Jakob er tilbakeholden og føler seg fanget av en far som stadig straffer ham. Han trenger en voksen som ser ham, og Einar trenger noen som bryr seg.

Om regissør og manusforfatter

Anders Teig står for både manus og regi. Han har en Bachelor i regi og manus fra Surrey i England og har også studert filosofi og psykologi. Han har regissert to kortfilmer tidligere, der han også skrev manus,Haikeren med Kristofer Hivju og Stryk i brekk med Calle Hellevang-Larsen, sistnevnte har vunnet flere internasjonale priser. Han har i tillegg skrevet romanen Den bemerkelsesverdige bysten, en thriller satt til Bergen og Paris på 1960-tallet. I tillegg har Teig regissert flerkamera studioproduksjoner for TV 2, og han har også startet opp og drevet reklamebyrået artFilm media i Bergen.

Om prosjektet

Produsent
Trude Refsahl
Produksjonsselskap
Pandora Film AS
Regissør
Anders Teig
Manusforfatter
Anders Teig

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
11.03.2019
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Totalbudsjett:
1.911.984 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
27.03.2020
Tilskudd gitt:
1.100.000 kroner
Totalbudsjett:
2.049.221 kroner
Konsulentvurdering:
12-årige Jacob får ekstrajobb som renholder på Bergenhus. Året er 1946, og her møter Jacob quislingen Einar som sitter på dødscelle for landssvik. Jacob opparbeider etter hvert sympati for ham, men kommer til kort når virkeligheten tikker inn. Manus er svært godt; dette kan rett og slett bli en vakker film. Regissøren, Anders Teig, som også har skrevet manus, har gjort to kortfilmer før. Hans Haikeren er en god og solid produksjon.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen