Norsk filminstitutt

Erik og Adam – eneggede tvillinger med to vidt forskjellige liv. Erik, en frihetssøkende surfeboms, bor alene i en campingvogn på en øde strand i Lofoten. Adam er den rake motsetningen – en ansvarlig familiemann, med en suksessfull bedrift og en familie med to barn. En dag tar Eriks uansvarlige livstil og dårlige valg ham igjen, og som siste mulighet må han be sin bror om hjelp. En krangel blir til en slåsskamp brødrene imellom, og ting tar en dramatisk vending når Erik kommer til skade for å ta livet av sin egen tvillingbror. For å skjule forbrytelsen og redde brorens familie, velger Erik å ta over sin brors identitet.

Serieskaper og regissører

Serieskaper og regissør Kristoffer Metcalfe er utdannet fra Den norske filmskolen og debuterte som spillefilmregissør med barne- og ungdomsfilmen Amors baller i 2011. Han har også hatt regi på kortfilmer og dokumentarer, og har de siste årene jobbet som manusforfatter, regissør og utviklingsprodusent i Nordisk film, med ansvar blant annet for kino dokumentaren Magnus. Medskapere er Kristofer Hivju og Gisle Norman Melhus.

Regissør Erika Calmeyer gikk ut av Den norske Filmskolen i 2014 med den prisbelønte eksamensfilmen LEA. Samme år vant hun sammen med Johan Fasting pitchekonkurransen på Nordic Talents. Hun har hatt 2nd unit regi både på Det tredje øyet (2014) og Valkyrien (2017).

Om prosjektet

Produsent
Sigurd Mikal Karoliussen, Live Bonnevie
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS
Regissør
Kristoffer Metcalfe, Erika Calmeyer
Skuespillere
Kristofer Hivju, Rebekka Nystabakk
Manusforfatter
Anne Elvedal, Vegard Steiro Amundsen, Kristoffer Metcalfe og Erika Calmeyer

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
23.01.2015
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling av dramaserier etter markedsvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.03.2017
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
24.04.2017
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
22.11.2017
Tilskudd gitt:
8.300.000 kroner
Totalbudsjett:
62.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Prosjektet Twin vekket positiv oppmerksomhet på det hete dramabransjetreffet Series Mania i Paris i mars i år. Det er lett å forstå hvorfor - her leverer skaperne Kristoffer Metcalfe og Erika Calmeyer og produsentene Live Bonnevie og Sigurd Mikal Karoliussen på samme høye internasjonale nivå som norsk drama har gjort de siste årene. I spektakulær Lofoten-natur rulles et familiedrama med krimelementer utenom det vanlige opp. I sentrum står en engasjert Kristofer Hivju i det som muligens, selv med hans allerede knallsterke CV i betraktning, blir hans livs rolle(r).
Konsulent:
Silje Riise Næss