Norsk filminstitutt

Verden er min er en rapsikal om kjærlighet, vennskap og familie, å stå opp for seg selv og slenge en midtfinger opp til konformiteten.  

Serieskaper og regissør

Amy Black Ndiaye har skuespillerutdannelse fra The American Academy of Dramatic Arts i New York (2010-2012), og gikk ut fra manuslinjen på Den Norske Filmskolen i 2016. Hun har hatt regi og manus på flere musikkvideoer, er i utvikling med spillefilmene Daddy`s girl og For ung til å dø (regi Julia Lindstrøm), og i NFIs manusutvikling med spillefilmen En amputasjon (regi Simon Tillås). Siden 2017 har hun vært ansatt som manusforfatter og utvikler i Monday Scripted, der hun blant annet jobbet med serien Aber Bergen.

Om prosjektet

Produsent
Teréz Hollo-Klausen
Produksjonsselskap
Monday Scripted AS
Regissør
Amy Black Ndiaye
Manusforfatter
Amy Black Ndiaye

Tildelinger

Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.12.2018
Tilskudd gitt:
580.000 kroner
Totalbudsjett:
730.000 kroner
Konsulentvurdering:
Ein rapsical frå rappens vogge, Bergen (!), er ikkje kvardagskost, men burde absolutt bli det! Her går street cred og ironisk distanse opp i ei høgare eining. Med ein kjerne av blodig alvor byr denne serien på ekstravagante karakter- og miljøskildringar, samt ei god dose vidd og sjangerleik.; når såg du sist ein serie der dialogen er på rim? Serieskapar Amy Black Ndiaye opererer tett på sitt eige liv i diktinga av denne forteljinga. Det gir autensitet, kredibilitet og relevans inn i ei dramaserie-verd der påfyll av nye stemmer og originalitet er kjærkomment.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
20.06.2019
Tilskudd gitt:
1.040.000 kroner
Konsulent:
Ståle Stein Berg