Norsk filminstitutt

Fra et fredelig Norge dro tusenvis av norske sjømenn uvitende ut på havet for å tjene livets brød. Brått og uventet ble de vitne til at Norge ble en del av en ny og ødeleggende verdenskrig. Plutselig befant de seg i fremste linje. Ansikt til ansikt med krigens grusomheter. Ingen av dem hadde militær bakgrunn. Ingen av dem var soldater.
Konvoi blir en storslagen og nervepirrende spenningsfilm.

Om regissør og manusforfatter

Regissør John Andreas Andersen har arbeidet i filmbransjen i over enn 20 år. Han har sin utdannelse fra American Film Institute i Los Angeles. Andersen er en av Norges mest erfarne fotografer i tillegg til regissør. Han hadde co-regi på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama (2014), og har regissert to episoder av tv-dramaserien Okkupert (2015). Fantefilms Skjelvet var hans debut som spillefilmregissør. Andersen skal også regissere Fantefilms Nordsjøen, som tidligere har fått tilskudd gjennom NFIs markedsordning.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, som både sammen og hver for seg står bak manus til flere av Norges største kino- og tv-suksesser. Rosenløw Eeg er forfatter og manusforfatter, og har skrevet manus til en lang rekke spillefilmer, blant annet Skjelvet, Bølgen, Kongens Nei, Tusen ganger god natt, De Usynlige og Hawaii, Oslo. Lars Gudmestad har skrevet manus til tv-serier som blant annet Ran, Neste Sommer og Valkyrien, og spillefilmer som Buddy, Hodejegerne og Nordsjøen.

Fantefilm Fiksjon har stått for flere store publikumssuksesser de siste åra. Selskapet har produsert blant annet Bølgen og Skjelvet i tillegg til skrekkfilmserien Fritt Vilt og julefilmene om Snekker Andersen og julenissen. I desember i år har selskapet premiere på Den Største Forbrytelsen – Historien om Holocaust i Norge.
 

Om prosjektet

Sjanger
Spenning
Produsent
Catrin Gundersen, Therese Bøhn og Martin Sundland
Produksjonsselskap
Fantefilm Fiksjon AS
Regissør
John Andreas Andersen
Manusforfatter
Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
15.000.000 kroner
Totalbudsjett:
61.500.000 kroner
Konsulent:
Panel