Norsk filminstitutt

Baby Boom! beskriver en nær, nær framtid. Kvinnelige romvesener vil ta over jorden og er på jakt etter menn som kan bære deres egg. De oppdager fort at menn er enspora vesener og kaprer enkelte enslige menn som drømmer om aksept og vill uforpliktende sex.          

Om regissør og manusforfatter

Regissør og manusforfatter Thomas Lunde holder til i Sandefjord, og har laget flere kortfilmer med utstrakt bruk av absurd humor, sci-fi og fantasy elementer. Han er utdannet innen filmproduksjon ved NISS, og har en bachelor i media og kommunikasjon fra Newcastle. Hans filmer har deltatt på en rekke anerkjente festivaler i inn- og utland. Kortfilmen A(r)men ble distribuert av NFI og var en del av Norsk Kort 14. Det siste året har han forsket på innovativ bruk av interaktivitet i samarbeid med NTNU.

Her har han selv skrevet manus sammen med Espen Aukan og Martin Ødegaarden. Aukan er utdannet dramatiker og manusforfatter, og har skrevet flere teaterstykker og kortfilmer, blant annet «2 gode torpedoer», også den sammen med Thomas Lunde. Aukan var også nominert til Ibsenprisen i 2010.

Martin Ødegaarden er en erfaren tekstforfatter og idéutvikler med bakgrunn fra reklame og -spillbransjen. Han har tidligere erfaring fra å skrive manus til mange ulike sjangre reklamefilm, hørespill, dataspill, teaterstykker, interaktive filmer, kortfilmer og har også gitt ut barnebok.

Om prosjektet

Produsent
Geir Bergersen og Tina S Karlsen
Produksjonsselskap
KapOow AS
Regissør
Thomas Lunde
Manusforfatter
Espen Aukan, Thomas Lunde og Martin Ødegaarden

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Totalbudsjett:
1.274.000 kroner
Konsulentvurdering:
Baby Boom er på alle måter en herlig komedie. Runar (58) er en rufsete og alkoholisert bargjest av det mer ulekre slaget. Han møter et kvinnelig romvesen, en sexy domina fra det ytre rom. De to har heidundrande sex, og ikke nok med det; Runar føder deres felles barn. Moralen er: Nå er det kvinnene som har makta, i alle dimensjoner! Alt her er bra; både den friske historien og karakterene.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen