Norsk filminstitutt

Vi følger en gruppe barn i tidlig skolealder. De rømmer hjemmefra og gjemmer seg i en gammel bunker. Barna erklærer krig mot foreldrene sine og tegner fremtidsvisjoner av hvordan verden skal reddes. Mange visjoner er mørke. Virus, terrorisme mot storfinans og ny verdenskrig foreslås for å senke befolkningsmengden på kloden. Barna forbereder seg til kamp, men Dagny (7) savner mamma og vil hjem. Men hva hvis barna har rett? Hva om mamma og pappa ikke elsker henne?

Om regissør og manusforfatter

Alexander Kereklidis Turpin (f. 1989, Stockholm) tok eksamen i filmregi på Den norske filmskolen i Lillehammer i 2016. Han har laget en rekke kortfilmer med fokus på mellommenneskelige relasjoner i grenselandet mellom politikk og privatliv. Eksamensfilmen hans «Generation Mars»,  ble nominert til Student Academy Awards (Student-Oscar)  og har vunnet flere internasjonale priser og blitt vist på over 20 anerkjente kortfilmfestivaler i fem verdensdeler. Han deltar nå på Talent Norge satsingen ArtEx og jobbet nylig som regiassistent og second unit regi på spillefilmen Tunnelen, som har premiere seinere i år.

Om prosjektet

Produsent
Elisa Fernanda Pirir
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Alexander Kereklidis Turpin
Manusforfatter
Alexander Kereklidis Turpin

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Dato:
06.06.2019
Tilskudd gitt:
280.800 kroner
Totalbudsjett:
312.020 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er paradis er et prosjekt som både skremmer og provoserer. For hvor langt er folk villige til å gå for å «redde verden»? Alexander Kereklidis Turpin, utdannet i regi fra Den norske filmskolen, ønsker lage en dramafilm om barn som gjennomfører terroraksjoner, fordi foreldrene deres ikke tar miljøtrusselen på alvor. Prosjektet er spennende fordi det går hele veien ut; noe vi ser lite av i norsk film.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
Ordning:
Nye veier, utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.05.2020
Tilskudd gitt:
1.082.700 kroner
Totalbudsjett:
1.663.500 kroner
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen