Vi følger en gruppe radikaliserte barn i tidlig skolealder som diskuterer forskjellige måter å stoppe klimatrusselen på.  De møtes etter skoletid i et oppholdsrom hvor de tegner sine fremtidsvisjoner for hvordan verden skal reddes. Mange visjoner er mørke med idéen om at vi må minske befolkningsmengden på kloden for å redde klima. Det foreslås virus og verdenskrig for å senke befolkningsmengden på kloden og terrorisme mot storfinansen for å skape økonomisk resesjon. Hva med en enorm parasoll i verdensrommet for å skjerme bort solen og senke klodens temperatur? Barna diskuterer og illustrerer idéene sine med tegninger, men hvordan skal barn klare å få til noe så avansert i praksis?

Om regissør og manusforfatter

Alexander Kereklidis Turpin (f. 1989, Stockholm) tok eksamen i filmregi på Den norske filmskolen i Lillehammer i 2016. Han har laget en rekke kortfilmer med fokus på mellommenneskelige relasjoner i grenselandet mellom politikk og privatliv. Eksamensfilmen hans «Generation Mars»,  ble nominert til Student Academy Awards (Student-Oscar)  og har vunnet flere internasjonale priser og blitt vist på over 20 anerkjente kortfilmfestivaler i fem verdensdeler. Han deltar nå på Talent Norge satsingen ArtEx og jobbet nylig som regiassistent og second unit regi på spillefilmen Tunnelen, som har premiere seinere i år.

Om prosjektet

Produsent
Elisa Fernanda Pirir
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Alexander Kereklidis Turpin
Manusforfatter
Alexander Kereklidis Turpin

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Dato:
06.06.2019
Tilskudd gitt:
280.800 kroner
Totalbudsjett:
312.020 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er paradis er et prosjekt som både skremmer og provoserer. For hvor langt er folk villige til å gå for å «redde verden»? Alexander Kereklidis Turpin, utdannet i regi fra Den norske filmskolen, ønsker lage en dramafilm om barn som gjennomfører terroraksjoner, fordi foreldrene deres ikke tar miljøtrusselen på alvor. Prosjektet er spennende fordi det går hele veien ut; noe vi ser lite av i norsk film.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen