I denne filmen møter vi en far (ca. 75) som kontakter sønnen i håp om forsoning før det er for sent. Konflikten dem imellom har bakgrunn i en løgn som sønnen fortalte noen år tilbake da faren var alvorlig syk. For å glede faren skrøt han på seg at han hadde fått seg kjæreste og at han skulle bli far. Når faren så ble frisk falt ikke denne løgnen i god jord. Filmen er en samtale mellom to menn som åpenbart har problemer med å kommunisere med hverandre.

Manusforfatter

Manusforfatter Per Schreiner har skrevet manus til en rekke kortfilmer, hørespill og spillefilmer og han var en av manusforfatterne/serieskaperne bak NRK serien Kampen for tilværelsen. Kortfilmene Døren som ikke smakk og Naturlige briller, begge regissert av Jens Lien, ble vist i Cannes i 2000 og 2001. Og i 2006 mottok han Amandaprisen for manuset til Den brysomme mannen (Regi Jens Lien) som også ble vist i Cannes samme året.

Regissør

Regissør Odd Einar Ingebretsen har jobbet mye med teater og diverse reklame og oppdragsfilm. Han har regissert flere dokumentarfilmer samt kortfilmene Fisken og havet (2012), kunst/novellefilmen En hel uke i Holmestrand (2014) og Fisken og døden (2014), de tre sistnevnte med manus av Per Schreiner.

Om prosjektet

Produsent
Stine Blichfeldt
Produksjonsselskap
Them Girls AS
Regissør
Odd Einar Ingebretsen
Manusforfatter
Per Schreiner

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.10.2017
Tilskudd gitt:
240.000 kroner
Totalbudsjett:
490.000 kroner
Konsulentvurdering:
Per Schreiner briljerer her med en mesterlig elegant og rørende dialog som i sin enkelhet rommer en stor kompleksitet. På overflaten handler den om en far og sønn som ikke evner å kommunisere med hverandre. På et dypere plan handler den om aldring, og hvordan vi av redsel for å såre hverandre unngår å fortelle hele sannheten. Dette har etter min vurdering potensial til å bli en stor liten film som kan berøre et voksent publikum.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen