Flykapteinen Fridtjof skal fly en regulær utenlandstur, men ombord bringes en afghansk mann som skal tvangsutsendes. En kvinnelig aksjonist filmer det hele på mobilen sin. Aksjonisten hevder mannen er i livsfare, og krever av Fridtjof at han får en sjanse til.

Om regissør og manusforfatter

Regissør Rikke Gregersen har en bachelor i Film og tv-regi fra Westerdals, og hennes eksamensfilm fra i fjor, De hensynsløse, fikk stor oppmerksomhet og ble nominert til en rekke nasjonale og internasjonale priser, og ble vist i flere land. Hun jobber nå i Filmdepartementet.

Hun har skrevet manus sammen med Trond Arntzen, som har en master i screenwriting fra Leeds. Han har skrevet manus på en rekke kortfilmer, og har også regissert flere av dem. Kortfilmen Potwór (2008) vant en rekke internasjonale priser. Han har også jobbet med spillefilmer som Dryads (2013) og The Core (2014). Han har også gitt ut novellesamlingen Du er ikke den eneste (2007).

Om prosjektet

Produsent
Stine Blichfeldt
Produksjonsselskap
Them Girls AS
Regissør
Rikke Gregersen
Manusforfatter
Rikke Gregersen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
31.05.2019
Tilskudd gitt:
280.000 kroner
Totalbudsjett:
865.000 kroner
Konsulentvurdering:
Flykapteinen Fridtjof skal fly en regulær utenlandstur, men ombord bringes en afghansk mann som skal tvangsutsendes. En kvinnelig aksjonist filmer det hele på mobilen sin. Aksjonisten hevder mannen er i livsfare, og krever av Fridtjof at han får en sjanse til. Rikke Gregersen, utdannet fra Westerdals, gjorde det som trolig var fjorårets fineste norske studentfilm, De hensynsløse (skal vises nå på Grimstad). Hun har et fantastisk talent for blandingen komedie og tragedie; noe hun her får anledning til å utvikle videre.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen