I 1927, da hun var 21 år gammel, reiste den argentinsk-norske forfatteren Norah Lange som eneste kvinne på et lasteskip fra Buenos Aires til Oslo. Reisen tok 45 dager, og om bord var hun omgitt av 30 norske sjømenn. Turen etterlot dype og varige spor i livet og forfatterskapet hennes.

Havfruen om bord er en kort dokumentar.

Om regissør og manusforfatter

Mirko Stopar er utdannet innen regi og manus fra hjembyen Buenos Aires, og har laget både kortfilm og dokumentar. Langdokumentaren Nitrate Flames, et portrett av den avdøde skuespilleren Renee Falconettis liv, hadde norsk premiere på Eurodok 2014, og internasjonal premiere på CPH:DOX. Kortfilmen The Great Indoors vant flere priser, og Kan du snakke (2011), også utviklet gjennom NFIs Nye veier, deltok på flere festivaler.

 

 

Om prosjektet

Produsent
Tore Buvarp
Produksjonsselskap
Fenris AS
Regissør
Mirko Stopar
Manusforfatter
Mirko Stopar

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Dato:
06.06.2019
Tilskudd gitt:
463.500 kroner
Totalbudsjett:
517.400 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er et ambisiøst og nyskapende prosjekt hvor regissøren vil portrettere den norsk-argentinske forfatteren Norah Lange i en ramme av å gjenskape hennes 45 dager lange reise over Atlanterhavet i 1927. På denne overfarten var hun eneste kvinne på en lastebåt sammen med 30 norske sjømenn. Reisen formet Norah Lange både som kvinne og forfatter, og basert på Langes egne beskrivelser og noe visuelt arkivmateriale skal regissøren bygge opp en filmfortelling inspirert av stumfilmens estetikk men med et uttrykk som skal oppleves relevant for et publikum av i dag. Regissøren har i sin forrige film Nitrate Flames vist et sterkt talent i å portrettere sterke kvinner i krysningspunktet mellom ulike typer arkivmateriale og dramatiseringer. Dette skal han nå utforske videre med å bygge et engasjerende visuelt univers i en dokumentarisk ramme, og med aktiv bruk av moderne teknologi.
Konsulent:
Eirin Gjørv