I Was a Killer for the Pope er historien om en akterutseilt journalist som ikke finner sin plass i en tid hvor kildekritikk og grundighet taper terreng til clicks, likes og sensasjonalisme. Når han så værer et skup som vil redde hans karriere, setter han alt på spill for å tvinge de siste detaljene ut av kilden. Filmen er en klassisk satire om kampen for å holde på sin identitet og egenverd når man ikke lenger strekker til i et samfunn i endring. 

Om regissør og manusforfatter

Leif Henning Broch Johnsen og Christian Mona gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2002, og har siden samarbeidet som en regi-duo. De lager egenartede personlige filmer og kommersielle arbeider i et vidt spekter av teknikker. Johnsen & Mona har regissert kortfilmer, dokumentar og mer enn 30 musikkvideoer. Filmene deres er vist ved festivaler i hele verden, og de har deltatt i konkurranseprogram ved Kortfilmfestivalen i Grimstad i en årrekke. Siden 2011 har de vært engasjert i produksjonsselskapet Motion Blur.

Om prosjektet

Produsent
Ingvild Evjemo
Produksjonsselskap
Motion Blur Films AS
Regissør
Christian Mona, Leif Henning B. Johnsen
Manusforfatter
Christian Mona, Leif Henning B. Johnsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Dato:
02.03.2017
Tilskudd gitt:
900.000 kroner
Totalbudsjett:
1.386.318 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er et visuelt, emosjonelt og underholdende fyrverkeri av en kortfilm fra en regiduo som har gjort seg bemerket med sine tidligere arbeider. I was a killer for the pope er en film som evner å kommunisere på flere plan. En film som med sin lekenhet og forførende fortellergrep skaper en spektakulær og underholdende fortelling som på bunnen rommer en menneskelig tragedie. Med sitt satiriske blikk på dagens sensasjonssøkende journalistikk har filmen også en aktualitet og relevans som gir den de beste forutsetninger for å nå et stort publikum både nasjonalt og internasjonalt.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen