Vi møter søskenparet Rosa (18) og lillebroren Sivert som våker over liket av moren på hennes rom på et sykehjem. Barnas naturlige forhold til morens døde kropp trigger en sterk suspense fra første scene. Vi forstår gradvis at de har lovet moren å våke over henne til sjelen forlater kroppen, noe som kan ta inntil tre dager. De er nå på dag to. Når de får vite at morens kone er på vei med en likbil for å hente kroppen får Rosa panikk. Med en avledningsmanøver triller søsknene sengen med morens døde kropp ut i den solfylte sommerdagen og gjemmer seg i åkeren bak sykehjemmet.

 

Regissør og manusforfatter

Regissør og manusforfatter Sylvelin Måkestad har regissert flere fiksjons kortfilmer og dokumentarfilmer, blant annet fiksjonsfilmen Gjennom dagen som ble vist på Göteborg Film festival og dokumentarfilmen Jeg ser deg som var en samproduksjon med Skofteland film. Filmen vant Gullfluen på Den Norske Dokumentar film festivalen i 2015, er vist på flere internasjonale festivaler, hadde kinopremiere i Sverige og ble vist på NRK og SVT.

Om prosjektet

Produsent
Turid Rogne
Produksjonsselskap
Aldeles AS
Regissør
Sylvelin Måkestad
Manusforfatter
Sylvelin Måkestad

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.10.2017
Tilskudd gitt:
750.000 kroner
Totalbudsjett:
1.733.839 kroner
Konsulentvurdering:
Kombinasjonen av regissørens tidligere filmer, den eksistensielle tematikken og et iherdige utforskende skuespillerarbeid gir dette prosjektet etter min vurdering et potensial til å stå ut med en sterk egenart i form av å kunne formidle noe dønn ærlig og sant om døden. Fritt for begravelsesbyråer og likkister gir filmen sitt publikum et slags frirom til å være med Rosa og Sivert på morens likvake. Med seg har Måkestad en dedikert produsent og et produksjonsselskap som på en interessent måte jobber både nasjonalt og internasjonalt med filmskapere både fra dokumentar, fiksjon og kunst verdenen.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen